מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התזונה הלקוייה שלילינויי24/05/2010
אני בת 16.5 ,משקלי הוא 60 ק',וגובה 162.
בחודשיים האחרונים ירדתי במשקל כמעט 9 קילו .
והדרך עוד רבה כדי להגיע למשקל היעד שלי הוא 45-50.
יש לי בעיה ,אני לא יכולה לאכול ביום יותר מ -600 קלוריות
ואכן יש ימים שאני פשוט צמה למשך יום יומיים .
הרופאה שלי אומרת שאני יורדת בקצב נורמאלי ,
והאם עקב זה שאני אוכלת פחות לפעמים[כמעט תמיד] מ 600 קלוריות ,
דיבור באופן קבוע על אנורקסיה וכך גם רואה תמונות של רזון -שלד,
ולפעמים צמה נקרה שאני נמצאת בהפרעת אכילה ?
אני מאוד אובססיבית לגבי המשקל שלי ונוראה פוחדת לעלות אותו ,
המשקל שלי בכלל לא מתאים לגובה שלי אני נקראת משקל עודף לגובה שלי
לכן צריך לרדת ל45-50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינויי....
רוצהלהיותרזה24/05/2010אני לא מומחית או משהו כזה אבל אני יכולה להגיד לך שאני מאוד מבינה את המצב שלך...כיום אני בת 20 אבל בהיותי בת 11-18 חייתי באותו המצב-דיבור אובססיבי על רזון , פחד מהשמנה , לא ראיתי את עצמי כפי שאני באמת (לא הייתי אנורקסית אבל גם ממש לא שמנה) אבל היום ...(בתקווה שתלמדי ממני) אפשר לומר שיצאתי מזה..אני אוכלת בריא מתעמלת באופן קבוע ונמצאת במשקל לא נמוך אבל בריא לפחות ותקין ואני מאוד מאוד מציעה לך לא להכנס לזה...=)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה=]
לינויי24/05/2010תודה על העצה .אבל אני לא ממש נכנסת לאנורקסיה ,מה שאני עושה בכלל לא בכיוון לאנורקסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינוי, לא נעים לי להגיד לך
שירי24/05/2010אבל את באנורקיסה.
אני ראיתי את אחותי מדרדרת לזה בדיוק כמוך.
גם כשהיא התעלפה לי בידיים היא המשיכה להגיב בהכחשה.
למזלנו היא יצאה מזה בשלום (עם הפרעת אכילה לכל החיים).
אני יודעת מה זה הלחץ הזה בגיל שלך להיראות רזה, גם אני הייתי בת 16 ומלאה
אבל תביני שהרעבה עצמית היא נזק בלתי הפיך למערכות בגוף
ומלבד זאת, זה לא יגרום לך להרזות יפה. להיפך - אנורקטיות נראות זוועה,
בלי שריר, בלי חיוך. לא מרוצות מכלום, והאובססיה ניכרת עליכן. אין בזה שום חן
ואין מצב שבנים נמשכים לרזון כזה...
אם תעשי יותר ספורט - גם תרזי יפה וגם תיראי קורנת.
תשאפי להיות מיוחדת בדרך שלך ותחפשי את הדבר הזה מבפנים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינוי היקרה
ליטל סמואל-לוי25/05/2010אנורקסיה היא רק אחת מקשת רחבה של הפרעות אכילה. גם אם אינך עונה על ההגדרה המדוייקת של "אנורקסית" - אם צורת האכילה שלך פוגעת בבריאותך ובתפקוד התקין של גופך והנושא מעסיק אותך מאוד, גורם לך לתחושות של פחד גדול מהשמנה ותוך כדי כך פוגע באיכות החיים, כדאי לך מאוד לגשת לייעוץ מקצועי בהקדם, והייתי מתחילה בדיאטנית עם ניסיון בתחום הפרעות אכילה. דיאטה כזו גם בקלות יכולה להתדרדר לאנורקסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא באנורקסיה ולא בהפרעות אכילה
לינויי26/05/2010אני לא יתן לי להגיע לזה וחוץ מה זה 45 קילו לגובה שלי זה לא אנורקסיה
הפרעות אכילה מתייחסות לכך למי שמרעיב את עצמו אני לא מרעיבה את עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"45 קילו לגובה שלי זה לא אנורקסיה"
נטע02/06/2010אמרת "45 קילו לגובה שלי זה לא אנורקסיה".
אנורקסיה לא מצביעה על משקל הגוף או משקל הגוף ביחס לגובה, כשאומרים אנורקסיה הכוונה היא להרגלי אכילה מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבך לא פשוט
אהרון רזון24/05/2010קחי לתשומת לבך את התגובות שקיבלת. פני לייעוץ וטיפול מקצועי לפני שיהיה מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם את לא באנורקסיה
פליקי25/05/2010מה שאת גורמת לגוף שלך זה ירידה חדה במטבוליזם. ברגע שתפסיקי לאכול כל כך מעט את עלולה להשמין את כל מה שהורדת עם ריבית.
תנסי להעלות את כמות הקלוריות ל1000-1200 ליום ותשלבי פעילות גופנית אירואבית ואנאירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינוי
אגם31/05/2010אני הכי מבינה אותך בעולם...גם אני אוכלת 600 קלוריות ביום וגם אני אובססיבית לאיך שאני ניראת ופוחדת להשמין...
בגלל זה אני שואלת..איך אפשר להפסיק להתעסק בזה?ומה אפשר לעשות בשביל להוריד כי אני פשוט ת-ק-ו-ע-ה ובזמן האחרון ממש קשה לי עם הדיאטה ואני משתגעת כבר כי אני לא יודעת מה לעשות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)