תזונה לפני פעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לפני פעילות גופנית
    ירונה
    30/05/2010

אהרון שלום,
    כבר ענית לי לגביי התמרים שאחריי האימון.. ושעה- שעה וחצי ארוחה עשירה בחלבונים וירקות נכון?
    עכשיו לפני האימון מה מומלץ לאכול וכמה זמן לפני? אני עושה הליכון שעה וחצי משלבת ריצות והליכה.

אני אציין רק שמשקלי כעת 80 ק''ג וגובהי 172 ס''מ כאשר לפני 4 חודשים שהתחלתי דיאטה בשילוב עם 4 אימונים בשבוע שקלתי 92.5..

תודה מראש,
    ירונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפני פעילות גופנית

הוספת תגובה

• תזונה לפני פעילות גופנית

אהרון רזון
    30/05/2010

2-3 שעות לפני האימון ארוחה עתירת פחמימות מורכבות מלאות.
    20 דקות לפני האימון מעט פחמימות פשוטות בעלי אינדקס גליקמי בינוני-נמוך, למשל בננה.

הערה: אחרי האימון לא רק חלבון וירקות אלא גם פחמימות מרוכזות מלאות: אורז מלא, לחם מלא, פסטה מלאה וכו".

מאחר שמטרתך היא הרזיה ולא פיתוח גוף (לפחות בשלב הזה) דאגי שכמות האוכל
    לא תקזז את תוספת האנרגיה שאת שורפת בפעילות הגופנית.
    רזית יפה מאוד בדרך ובקצב הנכונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ירונה
    30/05/2010

היי שוב אהרון ותודה על הפירגון..
    תראה התרגלתי בחודשים האחרונים לא לאכול פחמימות יותר מארוחה אחת ביום, בעדיפות לאכול את הפחמימות (מורכבות כמובן) בצהריים, ככה שאני מתאמנת אחה''צ ובערב אחריי האימון אוכלת סלט עם ביצה/טחינה/אבוקדו/טונה וכו'
    למה אתה ממליץ לאכול פחמימות מורכבות גם אחריי אימון?
    לגביי הצריכה הקלורית אני צורכת בממוצע כ-1200 עד 1400 קלוריות ליום ושורפת באימון ממוצע עפ''י הפולאר כ-900 עד 1000 קלוריות...

אשמח לשמוע דעתך, תודה,
    ירונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להחליף בין הארוחות

אהרון רזון
    30/05/2010

לא חייבים לאכול פחמימות מרוכזות (דגנים ומוצריהם, תפו"א) בכל ארוחה, אם אוכלים הרבה ירקות בעיקר טריים אך גם מבושלים.
    אחרי האימון, אם רוצים לפעול "מדעית" צריך להוסיף פחמימה מורכבת לחלבון כדי לאפשר את ספיגתו האופטימלית של האחרון (החלבון) לצורך בניה מחדש של חלק השריר שהתפרק בזמן הפעילות. אני מציע לוותר על הפחמימות בצהריים לטובת ירקות, ולהעביר אותן לארוחה אחרי האימון.
    בהתחשב בנתונים, לא הייתי יורד מתחת ל1400 קק"ל ומחלק אותם בין 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ביניים.
    קחי בחשבון שהפולאר לא מודד את שריפת הקלוריות באופן פיזי, אלא רק את הדופק ומוסיף לנוסחה
    את הנתונים שאת מספקת. התוצאה נובעת מחישוב מבוסס על סטטיסטיקה שאינו בהכרח נכון גם עבורך. האמת היא שלא עומדת לרשותך שיטה יותר מדוייקת (זה אפשר רק בתנאי מעבדה), העיקר להתאמן כמה שאת יכולה להרשות לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו