טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 24 גובה 1.58 משקל 61. אני רוצה לרדת 5 קילו ומפגישה עם דיאטנית שלא אמרה הרבה הוחלט על שגרה כזו: בוקר - שתי פרוסות לחם קל עם סילאן או גבינה 10 - קפה (בלי סוכר) לפעמים עם פרוסת לחם קל עם גבינה / פרי צהריים - בעבודה סלט טונה 2 פרוסות לחם קל 16 - קפה פרוסת לחם עם סילאן + פרי ערב- סלט ביצה 2 לחם קל אם לא נסחפתי במהלך היום. לילה - פרי או ארטיק עד 30 קל מאוד קשה לי עם התפריט ,המטרה היא גם הורדת טריגליצריגדים בתוך שבועיים ירדתי 3 ק"ג וכבר עליתי אחד בחזרה. קשה לי מאוד עם כמות הלחם ותחליפיו אינם מספקים כי מי שורד עם חצי כוס דגנים??...שתי כפות אורז?.. אני בדרך או לוותר? מעולם לא אכלתי דרך קבע חטיפים , שוקולדים, עוגות, בורקסים קוראסונים.. אה, כמעט לא אוכלת אוכל מבושל במהלך השבוע , מבשלת רק בסופ"ש.. תודה רבה וסליחה על האורך. נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התפריט שאת מתארת נשמע קצת דל מידי מבחינה קלורית ותזונתית (חסר סידן, ברזל וחלבונים) וגם לא מתאים להפחתת טריגליצרידים כי מכיל באופן יחסי הרבה סוכר (מהסילן ומפרות). מהי רמת הטריגליצרידים שלך? בנוסף, לא הבנתי משאלתך האם כמות הלחם מספיקה לך או לא. אני מציעה שלפחות באחת מהארוחות העקריות, תחליפי את הלחם בתוספת חמה - יכול להיות כוס של אורז מלא/ חיטה / אורז + עדשים / קינואה / בורגול ותוסיפי גם ירקות מבושלים, ושלעיתים תחליפי את סלט הטונה בעוף או חלבון אחר. ארוחה כזו תתן לך תחושת שובע ארוכה יותר. באופן עקרוני, את צריכה לכוון לקצב של עד 1/2 ק"ג בשבוע. אם את יורדת מהר יותר זה אומר שאת אוכלת מעט מידי ואז הסיכוי להשבר הוא גדול יותר. כך שהמלצתי היא להמשיך אבל להוסיף קצת לתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה ליטל. עניין הטריגליצרידים הוא גנטי .. לכן חשוב שאשמור. דווקא הדיאטנית הציעה את הסילאן כי אמרה שהוא עדיף מבחינת הרכב הסוכר שלו. אם לא הוא אז מה לאכול מתוק במהלך היום? כמות הלחם גדולה עבורי קרוב כבר לבלתי נסבל. מדוע חסר חלבון אני משתדלת במהלך יום לאכול יוגורט, ביצה/טונה, קצת גבינה.. בורגול ועדשים הינם פחמימות לא? תודה !
את צריכה להחליף את הדיאטה או הדיאטנית. בתפריט שלך יש יחסית הרבה פחמימות. מבחינת הבעיה שלך אין הבדל בין סילאן לבין סוכר אחר, מה עוד שבד"כ לסילאן מוסיפים סוכר. תצטרכי להגמל ממתוק או להשתמש בסטיוויה (מוכרים בחנויות טבע). הורדה משמעותית במשקל, פעילות אירובית יומית בעצימות בינונית ותפריט דל פחמימות ושומן רווי ועשיר בירקות וחלבון איכותי, יורידו את רמת השומנים בדם במידה ניכרת.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם.
הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד.
מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאים
... קרא עוד