טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 37 ואחרי 4 לידות שהאחרונה היתה לפני שלוש שנים. גובה 1.70 משקל 71 האם זה בסדר? רציתי קצת להוריד משקל ע"י תזונה בריאה ונכונה ורציתי לשאול האם עדיף לאכול לחם קל (שלא משביע במיוחד כריך אחד) או לחם רגיל מחיטה מלאה ויש המון אפשרויות היום חיטה טרום נבוטה וכו' חברה אמרה לי כי כדאי לי לעבור ללחם משיפון בלבד ללא קמח חיטה האם זה נחשב לחם יותר טוב בריאותי יותר?
בתודה מראש אושרית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. את בטווח משקל תקין. עם כמה ק"ג פחות, תהי ממש חתיכה. (אולי את כבר ). 2. לחם קל מתאים יותר לכריכים בגלל שיש לו אותו שטח מריחה כמו הרגיל, אבל פחות קלוריות. ( 2 פרוסות רגיל = 3 פרוסות קל (בערך). לעומת זאת, הרגיל (מלא) טעים ומשביע יותר. 3. אם יש לך רגישות לגלוטן, מומלץ לעבור, אחרת זה עניין של טעם. מעבר לשיפון הוא טרנד, אך אינו בהכרח בריאותי יותר מחיטה וישנם שיגידו שהראשון עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הבנתי את כוונתך עדיין לא מצאתי לחם קל שישביע אותי המליצו לי על לחם הולנדי קל מחיטה מלאה אבל בכל זאת רכשתי היום לחם משיפון ללא שמרים עם אגוזים שאני בטוחה שהערך הקלורי שלו יותר גבוה נקווה שישביע אותי אני דיי אדם של כריכים בגלל חוסר הזמן והילדים מעדיפה כריך טוב עם סלט ליד. אשמח לקבל ממך המלצה על סוג של לחם קל שהוא משביע :):):)
בברכת המשך עבודה פוריה אושרית!
על איזה לחם רגיל ומאיזה סוגי קמחים היית ממליץ לי לרכוש שגם ישביע וגם הערך הקלורי יעזור לי לשמור וקצת לרדת למשקל טוב יותר . הייתי בסופר ופשוט לא ידעתי מה לבחור היה שם המון סוגים.
" לחם לחם אתה כל כך טעים שקשה לוותר עליך"
אודה לך אם תוכל לעזור לי בנושא של בחירת הלחם!
המשך יום נפלא! נ.ב - כמובן שאני משלבת יוגרטים דלי שומן ולא מתוקים והמון ירקות ומים! רק שמחוסר זמן לא יוצא לי לעשות ספורט או הליכות!
זה עניין של טעם. אפשר לנסות כל יום סוג אחר, העיקר שיהיה מקמח מלא. לא הייתי מתעסק יותר מדי בסוג הלחם, כי בכל מקרה מי שרוצה לרזות לא צריך לאכול יותר מ2-3 פרוסות ליום.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד