טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
האם זה נכון שאם ירדתי במשקל לפני כשנה ושנה אני שומרת, אז אם שומרים על הקיים 5 שנים הגוף "מתרגל" למשקל החדש ויהיה לי ולגופי קל יותר בשמירה? או שזו סתם אימרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סטטיסטיקה עגומה מראה שרק 3% שומרים על המשקל מעל 5 שנים. הגנטיקה לא משתנה וגם מספר תאי השומן שהיו לפני ההרזיה לא משתנה, והתאים האלה שואפים להתמלא מחדש. גם אחרי 5 שנים אסור לשחרר את הרסן וגם אחרי 20 שנה צריך לעמוד על המשמר. ראי מה קורה לספורטאים מקצועים אחרי שמפסיקים את פעילותם, ואפשר לפגוש גם כמה מלכות יופי לשעבר שהפכו לבומבות. המסקנה שגם אחרי הרבה שנים של רזון צריך המון משמעת עצמית, ריסון, וויתורים ומעל הכול, פעילות גופנית במינון גבוה כחלק חובה מסדר היום. אם הגוף והנפש היו "מתרגלים", רוב הדיאטנים והעוסקים בתעשית ההרזיה היו צריכים לעבור הסבה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קצת מתיש ומעייף,מצד שני נחמד,ויפה אבל העיסוק של מה וכמה לאכול ממש מעסיק כל היום וכל רגע.... אני מצליחה לשמור אבל מצד שני--לא קל!! ואפילו אני מחמירה עם עצמי בגלל הפחד לעלות במשקל... יש לנו גנים שמנים במשפחה...אחי ירד 50 קילו ועלה 60...ממש מפחיד יש טיפים?
אני רק מציין שלצורך שמירה הדגש צריך להיות על פ"ג. האפשרות השניה (צמצום מוגזם ומתסכל בתזונה) תוביל לשבירה ולשיא שומן חדש כמו אצל אחיך. אני אישית לא מכיר אף אחד ששמר לאורך שנים ללא פ"ג יומית בהיקף מתאים. זה כולל את עצמי ששומר על ירידה של 40 ק"ג מעל 11 שנים בזכות 2 - 3 שעות יומיות של פעילות גופנית אירובית (הרוב שחיה) ופעילות בונה שריר.
אני לא מכיר את הנתונים שלך, אבל ב40 דקות לא שורפים כל כך הרבה. אם תרחיבי את הפעילות הגופנית (מומלץ, אך לא חובה, לגוון), תגדילי את הסיכוי לשמירה ותוכלי גם לאכול יותר כדי להקטין את סיכון השבירה.
שוקלת 58 גובה 1.60.....בת 36. סה"כ ירדתי 25 קילו לפני שנתיים התחלתי לפני שנה "סגרתי" ירידה של 25 ומאז שומרת בדביקות,ואדיקות. מומלץ להוסיף זמן או לשנות אימונים?
את צריכה לדעת שאחרי ירידה כה משמעותית, הקצב המטבולי ירד, כלומר את שורפת פחות קלוריות מקודם גם במנוחה וגם בפעילות. את שורפת 230-250 קק"ל ב40 ד" של הליכה מהירה. אם את מאוד פעילה במשך היום ,עבודתך איננה יושבנית, את לא מבלה הרבה שעות מול הטוויזיה והמחשב, מעדיפה ללכת ברגל מרחקים קצרים במקום נסיעה ברכב, עולה על מדרגות במקום במעלית - הפעילות הגופנית שלך עשויה להספיק. אחרת, את צריכה להכפיל אותה ואף מעבר לזה. אם שחיה היא אופציה עבורך, יהיה מאוד יעיל לשמירה לשחות לפחות 40 דקות ביום בנוסף להליכה. אם לא, גם הכפלת זמן ההליכה הינו פתרון טוב כמו גם רכיבה על אופניים או אופני כושר.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד