הפחתת משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת משקל
    יובל
    03/11/2010

מהו המתכן להורדת משקל? במשך שנים רבות שמעתי על כך שמי שאוכל 1500 קלוריות ליום ומוציא כל יום 2000 - ירזה. הואיל וניסיתי את ה"שיטה" הזאת אני מפקפק בנכונותה.

ההגיון שלי אומר שאדם רזה שאוכל מעט , הוא לא מאבד עוד משקל, ולכן התיאוריה של הכנסת קלוריות בניכוי שריפתן איננה ברת תוקף.

נטורופאת אמר לי שספירת קלוריות היא גישה מוטעית לחלוטין. השאלה היא טיב המזונות ( פחמימות מורכבות או לא, שומן מן החי או מהצומח). לטענתו אדם שכמעט ולא מכניס מזון לגופו, "מאלץ" את הגוף לצמצם את שריפת השומנים שצבורים באיזורים שונים, ולכן לא ירזה.

אז מה באמת המפתח לאנשים שסובלים כרונית ממשקל עודף, לירידה במשקל? האם אפשר לקבל הפנייה למאמר שסוקר גישות בנושא זה, אפילו בשפה האנגלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת משקל

הוספת תגובה

• הפחתת משקל - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    03/11/2010

יובל שלום,
    האמת היא באמצע הדרך בין שני הדברים שאמרת. כמובן שהבסיס הוא כמה נכנס מול כמה יוצא, יחד עם זאת סוגי המזונות משפיעים על טיב הירידה. אבל כפי שאתה יודע במצבים קיצונים שלאנשים לא היה אוכל, שמנים לא היו שם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו