טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני סובלת מעליה במשקל בלתי נשלטת למרות שהייתי במעקב של דיאטנית והקפדתי על אכילה של בערך 1000 קלוריות במשך שנה לפחות. זה התחיל לאחר שחליתי במחלת הנשיקה לפני 7 שנים.לפני כן שקלתי 62 קילו למרות 3 לידות והייתי רצה כל יום 5 קילומטר. לאחר המחלה שריריי נחלשו ולא הצלחתי לחזור לריצה על אף כל מאמציי לפחות שנה אחרי המחלה. בסך הכל עליתי תוך 7 שנים כמעט 30 קילו.בשנה האחרונה אני מרגישה רע מאוד כל הזמן וגילו שאני סובלת משני מחלות אוטואימוניות ופיברומיאלגיה אך עדיין אני באבחון . רק בשנה זו עליתי 10 קילו למרות כאמור שאני מאוד מקפידה על כמות האוכל. המחלות שלי לא מסבירות את העליה במשקל וגם עשיתי בדיקות לקורטיזול על מנת לפסול מחלות אחרות שכן גורמות עליה במשקל. הבעיה לא באכילת יתר זה בטוח 100%(יש לי גם מודעות מאוד גבוהה לאכילה נכונה) ופעילות גופנית גורמת לי להרגיש רע מאוד. מה אני יכולה לעשות?האם במקרה כמו שלי ממליצים לרדת מעבר ל-1000 קלוריות ביום? האם יש מעבדות שיכולות לבדוק כמה קלוריות אני שורפת במנוחה ולהתאים לי דיאטה יותר אינדיווידואלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. את חייבת לבצע פעילות גופנית מותאמת למצבך הבריאותי תחת הדרכה של מאמן כושר מתמחה באנשים עם מוגבלויות, מלווה בפקוח רפואי. אם השבתת הפעילות תמשך, קצב חילוף החומרים ימשיך לרדת. 2. בשום אופן אין לרדת מתחת ל-1000 קק"ל כי הגוף יתגוננן ולא יאפשר הרזיה אמיתית, ואף תמשיכי להשמין. 3. עבור בדיקת ההוצאה הקלורית במנוחה (RMR) את צריכה לבקש הפניה מרופא המשפחה או לפנות באופן פרטי תמורת תשלום למכון ווינגייט או מרפאת ספורט אחרת (יש לברר קודם אם הם עושים את הבדיקה). עם התוצאה, פני לתזונאי\ת טוב\ה להתאמת דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני רוצה להוסיף שאת יכולה לעשות גם בדיקת חילוף חומרים (שריפת קלוריות במנוחה) גם במכשיר בודיג'ם (BodyGem), שזו בדיקת נשימה פשוטה, קצרה וזולה יותר, מזו המוצעת במכון וינגייט. הבדיקה היא פרטית (נעשת במספר מקומות) ואינה דורשת הפנייה רפואית.אני חושבת שזה יכול לתת לך תמונת מצב. יש קשר בין פיברומיאלגיה לקצב חילוף החומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים