מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספתלירון25/04/2007
נזכרתי שרציתי לשאול עוד כמה דברים:
1. האם זה נכון שאפשר לאכול כמות בלתי מוגבלת של ירקות?
2. והאם זה בריא לשתות בזמן האוכל? (אני מתכוונת לכמויות גדולות של שתייה 2/3 כוסות מים)?
3. וכמה פירות אתם ממליצים לאכול ביום? (אם לא אוכלים עוגות, שוקולד ועוד שטויות למיניהם)
4. האם לשילוב שונה של סוגי המזון השונים יש השפעה על הירידה במשקל?
ז"א האם למשל יש הבדל בין לאכול בצהריים אורז וחתיחת עוף וסלט ואז בערב מרק
לבין לאכול בצהריים עוף עם סלט
ובערב אורז עם סלט ומרק?
5. האם אתם מאמינים בדיאטה לפי סוגי דם? סבתא שלי סיפרה לי על איזה ספר לפיו לכל סוג דם יש מזון שממומלץ לו ומזון שמזיק לו. שמעת על זה? כדאי לנסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מוניקה קרן25/04/2007שוב שלום,
1. כמות הקלוריות שיש בירקות היא קטנה, אך לא זניחה, במיוחד אם אוכלים כמויות גדולות. מומלץ להרבות באכילת ירקות, אך בכל זאת בהגבלה. המטרה היא עם הזמן להקטין את נפח הקיבה ואם אוכלים סלטים ענקיים או מנשנשים ירקות בלי הפסקה, לא משנים הרגלי אכילה שכדאי שלא יהיו.
2. אין שום בעיה לשתות באמצע האוכל. (יש הגבלה רק אצל אנשים עם בעיות בריאותיות שונות).
3. ככלל אצבע ניתן לאכול עד 3 מנות פרי ליום.
4. צירופי מזון שונים אינם משפיעים על הירידה במשקל. מה שמשפיע בעיקר, זה ההפרש בין כמות האנרגיה הנצרכת (קלוריות) לכמות האנרגיה שהגוף מבזבז.
5. אין הוכחה מדעית לדיאטה עפ"י סוג דם. איני מכירה אותה על בוריה. איני עובדת לפיה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוןד שאלה
לירון26/04/2007בבוקר אני אוכלת סלט שמכיל בערך: גזר 3 עגבניות בינוניות, 3 מלפפון, וקולורבי. עם קצת שמן.
בנוסף לזה אני אוכלת חצי קופסת קוטג' 3 אחוז. (אני מנסה לקחת רק 2 כפות אבל זה נגמר מהר , ולי מתחשק עוד אז אני נשברת ולוקחת עד שאני מגיעה למצב שאני מסיימת חצי קופסא. ואני שותה קפה בכוס גדולה. (על בסיס מים ועם מעא חלב 1 אחוז. (ובלי סוכר)
בעבודה אני שותה קפה אחד, לפעמים אני אוכלתץ גם תפוח (ממש גדול) בערך בשעה 12:00.
ואז בשעה 13:30-14:00 אני אוכלת ארוחת צהריים שכוללת חתיחת חזה עוף עם ירקות כמו 3 מלפפונים ו3 עגבניות או במקום עגבניות 3 גמבות.
ואז אני מגיעה הביתה ואני אוכלת בערך בשעה 17:00 מרק +ירקות מבושלים+תפוח גדול+לפעמים גם תפוז אחד או שניים+קפה.
או שלפעמים אני אוכלת סלט ירקות גדול עם קוטג'+תפוח גדול+תפוז+קפה.
כבר במשך חודש אני ניזונה כך. כפי שניתן לראות אני לא צורכת לחם /אורז וכו'.
כיוון שאני אוכלת המון אני לא מרגישה רעב.
אה ואני שותה כ10 כוסות מים ביום.
אז איך התפריט? איפה צריך להוריד?
אני 1.65 ושוקלת 58.5 אני רוצה להגיע למששקל 53 (כך שקלתי בדיוק לפני שנה).
אני עליתי במשקל בתקופת הבגרויות, הפסיכומטרי .... כי הייתי ממש טוחנת, המון לחם. במיוחד אכלתי לחמניות עם דבש ופירות יבשים, ואכלתי ממש בכמיות ענקיות. הייתי מגיעה למצב שאני מתחילה לאכול לפני כולם ומסיימת לאכול אחרי כולם ועדיין הייתי מרגישה רעבה.
פשוט הגעתי למצב שאוכל היה מרגיע אותי. ובגלל זה כל הזמן הייתי אוכלת. ואמא שלי איזה יום אחד אמרה שדבש בריא למוח, גורם לנו למוח לעבוד טוב יותר ועוד שטויות.... ומאותו יום התחלתי לאכול לחמיות עם דבש. הייתי מסוגלת לאכול ארוחת צהריים ענקית שכללה מרק, עוף, ותפו"ח ואח":כ לקנח עם שתי לחמניות (קלות) עם דבש (והרבה).
בקצב הזה עליתי ל61 קילו. הכל פתאום לוחץ, קטן... זה הכניס אותי לדכאון, כל היום הייתי בלי מצב רוח, הייתי מתעצבנת אם אמא שלי הייתה אומרת לי שאכלתי מספיק.
ואני עדיין לא שלמה עם המשקל. אז בבקשה תייעצי לי מה לעשות. תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)