עזרה בבקשה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!
    גלי
    14/01/2011

שלום אני בת 16 ויש לי הפרעות אכילה, גובהי 1.66, בעבר שקלתי 62 ק"ג וירדתי ל49 ק"ג תוך ארבעה חודשים ע"י הרעבה ותפריט של 380 קלוריות בערך ביום. המחזור שלי הפסיק ולכן הגעתי למסקנה שאני לא רוצה להמשיך לרדת יותר במשקל כדי לא לסכן את עצמי.
    אני לא רוצה לעלות במשקל בכלל וגם מפחדת מזה מאוד, אני רק לא רוצה להמשיך לרדת. אני יודעת שטכנית הגוף משמין כאשר אוכלים יותר מהקלוריות שהגוף שורף ביום, אבל קראתי איפשהו שבגלל שעשיתי את הדיאטה הקיצונית שתיארתי, פגעתי בקצב חילוף החומרים ולכן גם אם עדיין אוכל פחות מכמות הקלוריות שאני שורפת אבל יותר מה380 קלוריות שאכלתי עד עכשיו, אני אעלה במשקל.. האם זה נכון?

אשמח אם תתנו לי תשובה במהירות כי זה דחוף
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה! - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    15/01/2011

במקרה שלך בשל גילך ומצבך ממליץ לך יעוץ מקצועי רפואי ותוך צמוד כל הזמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה! - תגובה

אהרון רזון
    15/01/2011

אכן, חילוף החומרים והבריאות נפגעו ויש לקוות שהמצב הפיך. בכל מקרה צריך להעלות בהדרגה את הערך הקלורי של התפריט היומי ולדאוג שהוא מאוזן. לצורך זה מומלץ לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה שהבנתי:

גלי
    15/01/2011

תודה על התשובה אבל לא הבנתי: אם אני אוסיף כל יום לתפריט שלי קצת עוד קלוריות נוספות אני אוכל לשקם את עצמי בלי לעלות במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תוכלי לשקם את עצמך..

אהרון רזון
    15/01/2011

בלי עליה מתונה במשקל. אם לא תחזרי לשפיות, ויפה שעה אחת קודם, בריאותך הגופנית והנפשית תפגע באופן בלתי הפיך. ייתכן שתעלי 3-4 ק"ג עם ההעלאה ההדרגתית של הערך הקלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו