מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע להרזיה.אלון28/04/2011
שלום, שמי אלון, בן 16.
לפני כשלושה חודשים התחלתי לעשות חיטוב.
הנתונים שלי אז היו 1.70 ו86.
עכשיו אני 1.73 ומשקל 74-75.
בחיטוב שילבתי גם אכילה עם מאזן קלוי שלילי של בערך 700-800, וגם פעילות ספורטיבית - ריצה כ10 ק"מ בין 3ל4 פעמים בשבוע.
יש לציין שכדי לשמור על מסת השריר המשכתי את האימונים האנארוביים הביתיים שלי.
עכשיו, הגעתי למצב שאני כבר כמעט לא יורד בשלושה שבועות האחרונים, למרות שאני ממשיך עם המאזן הקלורי השלילי (אוכל בערך 1500 קלוריות ביום שהשריפה של הגוף היא כ2200), ובנוסף לזה פעילות גופנית.
בשלושה שבועות האחרונים אני נשאר כמעט על אותו משקל, ואחוז השומן שלי עדיין גבוה וניתן לראות זאת בבירור.
הפחד הגדול שלי הוא שנכנסתי לגירעון שלילי גדול מידי ולכן נפגע לי חילוף החומרים, האם זה באמת מה שקרה? ואיך אני יכול להחזיר אותו למצב הנורמלי כדי להמשיך לרדת? כי אני באמת עובד מאוד קשה ולא רואה תוצאות. האם העמסת פחמימות תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע להרזיה. - תגובה
אהרון רזון28/04/2011עכשיו אתה משלם את המחיר של ההרעבה העצמית שהאיטה את הקצב המטבולי וגרמה לעיבוד נוזלים ושריר ,למרות האימונים האנאירוביים. עם תזונה דלה כל כך אין שום סיכוי לשמר את מסת השריר. זה המקום לציין שאימוני התנגדות לא עוזרים אם לא
מבצעים אותם באופן אפקטיבי ולא אוכלים נכון. (אולי אתה צריך הדרכה).
ייתכן שהירידה תתחדש אם תבצע פעילות אירובית גם בימים שאתה לא רץ. גם הליכה נמרצת של שעה וחצי תתרום באופן משמעותי. אם יש לך אפשרות, הייתי ממליץ על שחיה בימים שאתה לא רץ, במקביל יש להעלות בהדרגה את ההיקף הקלורי של התפריט היומי ולדאוג שהוא בהתאם לעקרונות התזונה הנכונה. לשיפור חילוף החומרים מומלץ גם לאכול כל שלוש שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
אלון28/04/2011ראשית, תודה על התגובה.
דבר ראשון, לכמה קלוריות אני צריך להגיע כדי לרדת בלי מצב של "הרעבה"?
דבר שני, אם אני עושה "העמסת פחמימות" פעם בשבוע, זה יעזור?
ולגבי ההליכות, אני לא הולך כי אין לי זמן, מתי שיש לי אני עושה פעילות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום - תגובה
אהרון רזון29/04/2011מאחר שחילוף החומרים שלך השתבש, אי אפשר קבוע מראש לפי הטבלה את מספר הקלוריות. טבלאות BMR מבוססות על סטטיסטיקה, והערך שיתקבל מהכנסת הנתונים שלך הוא תאורטי בלבד ובטח אינו תקף עבורך. כפי שציינתי, אתה צריך להעלות בהדרגה את היקף התפריט ולהתאים אותו לפי תוצאות השקילה השבועית. (לא מועיל ואפילו מטעה להשקל יותר מפעם בשבוע). עזוב העמסת פחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
אלון30/04/2011שלום שוב,
בשלושה ימים האחרונים התחלתי לאכול יותר, תפריט עם יותר קלוריות, כ1700 - 500 פחות מהשריפה שלי.
החילו לי מיידית כאבי בטן, ובחילות לפני שאני אוכל.
האם זה נורמלי ויעבור? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
אהרון רזון30/04/2011קשה לקבוע את הסיבה בלי בדיקה. אפשר רק לשער שמערכת העיכול שלך כבר לא
רגילה לעכל כמות נורמלית של אוכל אחרי תקופת "היובש". יכולה להיות גם סיבה אחרת, לכן אם לא יעבור תוך יומים, מומלץ ברור רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)