שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    לירן
    01/07/2011

איתי ראיתי בחדר הכושר בחור שעושה שכיבות סמיכה על כדור כח קטן (medicine ball)
    מה דעתך על התרגיל?
    יצא לי לדבר עם ד"ר אלברטו איילון ואמרתי לו שאני שחקן כדורגל שרוצה להתחיל להתאמן בחוף הים, אמרתי לו שנשאר עוד שבועיים לתחילת האימונים אז הוא אמר לי שכרגע בגלל הזמן המצומצם להפסיק להתאמן על חול רך בגלל שזה יאט אותי. אין ספק שאני מרגיש את זה והמשפט שהוא אמר נכון, השאלה שלי אם אני ירוץ בחוף הים על חול רטוב שהוא לא גבוהה והרגליים בקושי בקושי שוקעות פנימה זה גם לא מתאים לשבועיים שנשארו לתחילת האימונים או שחול שכזה לא פוגע במהירות?

תודה רבה איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• אטיתי אפשאר תגובה בבקשה?

ירון
    04/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה איתי לא עונה?

אופיר
    04/07/2011

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירן

ד''ר איתי זיו
    05/07/2011

הערותי....
    1. ריצה בחול ים עמוק באמת פחות מתאימה לשיפור מהירות מכיוון שהנה מצריכה עבודת מייצבים מהותית ולכן יהיה קשה לשפר כוח מתפרץ.
    2. אימונים בחול ים עמוק ובכלל אימונים מיוחדים חשוב שייעשו בתכנון שנתי , בטרום עונה ובהתאמה לאימוני הכדורגל. בכלל אל כול אימון עצים מתאים לכל תקופה בשנה.
    3. ריצה על חול רטוב פחות 'בעיתית' וניתן לעשות אימונים אך למה דווקא חוף הים? יש הרבה אפשרויות אחרות. בחוף הים יש בעיה של שיפועים שעלולים להעלות עומסים על כף הרגל ואף להביא לנקעים.
    4. בעיקרון הכנה לעונה אמורה להתבצע לפחות חודשיים לפני תחילתה. הכנה קצרה מדי אף פעם לא מומלצת וכרוכה בעומסים גבוהים במיוחד.
    5. לגבי שכיבות סמיכה על כדור קטן בהחלט ניתן לאמץ התרגיל. טוב לחיזוק שרירי פושטי המרפק וחיזוק שרירים נוספים רבים וכמובן שרירי הליבה שמאוד חשובים לחיזוק אצל שחקני כדורגל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו