מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרגיל לחיזוק והבלטת שרירי הבטןאיל02/07/2011
פעם ביומיים אני עורך אימון של כשעה וחצי הכולל הליכה על הליכון בעצימות גבוהה (לא רץ בשל פגיעה שנותחה במיניסקוס) ואח"כ אני מתפנה ל - 45 דקות של משקולות. בסוף אני מקנח בתרגילי בטן.
זה הזמן העומד לרשותי ולכן כשצפיתי עכשיו בסדרה המצולמת של "סדנת בטן", הבנתי שאיני יכול להתפנות לכך בתרגול היומי, הנערך בד"כ בשעות הבוקר המוקדמות לפני ההליכה לעבודה.
שאלתי היא, מהי המלצתכם לתרגיל בטן אחד, הכולל 3 סטים של חזרות, כשהזמן העומד לרשותי הוא 10 דקות, שאיתו אני יכול למקסם את חיטוב שרירי הבטן?
דרך אגב, כיום אני מבצע 3 סטים של כפיפות בטן עם רגליים משוכלות ב - 90 מעלות, מנתק את השכמות בלבד מן המזרן, ומגיע לסטים של 90 פעם ראשונה, 80 פעם שנייה ובפעם השלישית אני משעין את הרגליים על הסולם ומבצע שוב 90 חזרות. הפסקה של דקה וחצי בין כל סט. יש לי הרגשה שבזמן העומד לרשותי פעילות הבטן הזו היא לא היעילה ביותר.
מה החלופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל לחיזוק והבלטת שרירי הבטן - תגובה
עופר קיס02/07/20111. תרגיל בטן כמו כל תרגיל אחר מחחיב קושי איכותי, זמני מנוחה ותדירות שתאפשר לשריר להשתפר ולהתאושש לפהי האימון הבא
1. 3 אימונים בשבוע
2. סטים של 15 - 20 חזרות גג
3. קושי שמרגישים קשה בחזרות האחרונות
4. כל המישורים , ישר ואלכסון וכמובן בטן על כדור
5. להוסיף גב תחתון על מנת לאזן
6. כמעט בלי תנועה או תנועה קטנה בגו עליון - למעט הכנה למבדקים בצבא או אחר
7. סוגרים סגורים ובטן אסופה באופן חלקי בזמן הביצוע
8. לדעתי עם יש תרגילי סקווט, דד ליפט ותרגילי כבלים מספיק 3-4 מחזורים
9. אם בחירה נכונה של תרגילי כוח וכדורי כוח אין צורך בתרגילי בטן נוספים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי בטן
איל02/07/2011עופר, ענית ולא ענית. ב - 20 דקות פעם יומיים (3 פעמים בשבוע) - באיזה תרגיל לבחור? או שאתה מציע שכל פעם אעשה סוג אחר מאלו שהצעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי בטן - תגובה
עופר קיס02/07/2011הגדרתי את:
קושי התרגיל
כמותהחזרות
כמות המחזורים
המישור
התדירות
האם להחליט בשבילך אילו תרגילים או לאפשר לך לבחור
4 תרגילים שונים כל אחד מחזור אחד של 15 -20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)