מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להכנס לכושררוברטו08/07/2011
שלום,
לפניי מספר שבועות התחלתי להרגיש כאבים באזור שבין גיד אכילס לבין הקרסול שלא עוברים עד עכשיו.
איני יודע מה לעשות בקשר לזה, מנסיוני ללכת לאורטופד לא יפתור את הבעיה.
בכל זאת אני מאוד רוצה להכנס לכושר על אף שאיני יכול לרוץ, האם אני יכול להכנס לכושר טוב מבלי לרוץ?
אני עושה קפיצות במקום בעיקר בינתיים, ולמרות שאני מרגיש משאמורים להרגיש אחריי אימון אירובי טוב, אני חושש שזה לא יכניס אותי לכושר במהירות שריצה תכניס אותי, או לא יקנה לי את הכושר הספציפי שריצה דורשת (אני אצן, ולכן חשוב לי מאוד להכנס לכושר ריצה בקרוב).
ולגביי הכאבים, אשמח לעצה גם בנושא הזה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכנס לכושר - תגובה
ד''ר איתי זיו11/07/2011הערותי.....
1. ראשית יש לטפל בבעיה ברגל. לא רק לחכות שיחלפו הכאבים אלא לבדור מקורם ולבצע את הפעולות הנדרשות שהדבר לא יחזור על עצמו.
2. ניתן לשפר כושר גופני מצוין גם ללא ריצה. באמצעות פעילוית אירוביות אחרות - שחייה, רכיבה על אופניים, ועוד. במידה והנך מתעקש לרוץ יש הכרח לטפל בבעיה. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסטים שמטפלים בספורטאים. יש לאנשי מקצוע אלה ידע רב מאוד וניסיון בכל סוגי הפציעות. במידה והנך באזור המרכז ממליץ לפנות למדיקס בהדר יוסף או למאוחדת ספורט באיצטדיון רמת גן.
3. מומלץ לבצע אימונים על בסיס קבוע ולא לנוח בשל הכאבים מכיוון שתחול ירידה תלולה ביכולת האירובית. כל האימנים חשוב שיתבצעו עד סף כאב לכל היותר.
4. מומלץ לבנות תוכנית אימונים מסודרת על ידי איש מקצוע שעובד עם ספורטאים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)