מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוגי עיצוב וחיטובאורית12/07/2011
היי,
אני הולכת לחוגי עיצוב וחיטוב חמש פעמים בשבוע, יום אחר יום, ובכל פעם שני שיעורים ברצף (סה"כ שעה וחצי). החוגים כוללים: אירובי מדרגה, עיצוב וחיטוב תוך שימוש במשקולות ידיים/רגליים, פיטבול, בודי-בר, גומיות לרגליים... בטח שכחתי כמה דברים :) וכן אימוני סוויצ'ינג - דקה על מכשיר הידראולי, דקה על מדרגה, תרגילי עיצוב וחיטוב, וחוזר חלילה.
שאלותיי - אין לי תופעות לוואי (טפו טפו טפו), אבל שמעתי שזה לא בריא לשרירים, שצריך לפחות יום מנוחה. האם זה נכון? והאם אני חייבת לשלב גם הליכה/ריצה בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוגי עיצוב וחיטוב - תגובה
ד''ר איתי זיו12/07/2011הערותי....
1. אם הדבר נעשה מזה תקופה ואין כאבים ורגישות וכדומה הרי שניתן להמשיך אך לא ממש ברור למה לעשות את אותם שיעורים 5 פעמים בשבוע? מה מטרת האימון העיקרית? האם היא הושגה? בעיקרון אימון בסטודיו עם אביזרי עזר מבוצע בעומס נמוך יחסית לאימון בחדר הכושר כך שאין צורך להקצות מנוחה ארוכה בין אימונים.
2. כל הכבוד על השקעה. אשמח לפרטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר איתי זיו
אורית13/07/2011תודה רבה על הפרגון :)
אז ככה, עד לפני חודש הייתי רצה 4-3 פעמים בשבוע כ-10.5 ק"מ בכל פעם (אפילו כתבתי כאן בקשר לזה). אבל אחרי שנה שעשיתי את זה ברצף ממש השתעממתי, ומצאתי את הגיוון המיוחל בחוגים בסטודיו. המטרה שלי היא לא להשמין ולחטב את הגוף. אם אוריד עוד במשקל בכיף, אבל הדגש הוא שמירה על המצב הקיים וחיטוב.
בכל אופן, האם אני צריכה להוסיף גם ריצה/הליכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר איתי זיו14/07/2011במידה והפעילות האירובית מבוצעת בסטודיו, הדופק גבוה דיו ועל פניו מושגות התוצאות ניתן להמשיך ללא בעיה. תנאי חשוב הנו להינות מהפעילות המבוצעת אחרת לא מתמידים. אגב, מפעם לפעם בהחלט ניתן לגוון ולצאת לריצה או רכיבה על אופניים. שינויים שהגוף לא ממש רגיל אליהם.. תמיד טובים בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אורית14/08/2011היי, אני עדיין מתמידה והולכת לחוגים 5 ימים ברצף.
בשבוע האחרון חזרתי לריצה (10.5 ק"מ בכל פעם).
כמה פעמים בשבוע מומלץ לרוץ בשילוב החוגים האלה?
ושתי שאלות נוספות:
1. בריצות פעמים רבות יש לי כאב חד בצד ימין באזור המותן. אני ממשיכה לרוץ עם הכאב, תוך כדי עיסוי האזור ונשימות עמוקות. בסוף זה עובר, אבל אין ספק שאיכות הריצה נפגעת. ממה זה נובע?
2. אתמול לראשונה הופיע כאב חד בצד שמאל, אבל לא במותן אלא יותר באזור הצלעות. ממה זה נובע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר איתי זיו15/08/2011הערותי....
1. לגבי הכאבים בצד,,
מדובר בתופעה שכיחה המתרחשת באזור התחתון של בית החזה ומתבטאת בכאב חד, שפוחת והולך עם הארכת הזמן של הפעילות הגופנית. כאבים בצד הגוף אופייניים יותר בריצה לעומת פעילויות אירוביות אחרות. במקרים מסוימים הכאב כה חזק שיש צורך להאט קצב הפעילות ואף להפסיקה.
ברוב המקרים הכאבים בצד מופיעים אצל מתאמנים לא מנוסים וברמת כושר גופני נמוכה, המבצעים פעילות אירובית בעצימות גבוהה שהנה מעל ליכולתם. תופעה זו נדירה יחסית אצל מתאמנים מתקדמים ובכושר גופני טוב. כאבים בצד עלולים להופיע לאחר ארוחה שלאחריה דם רב מוזרם אל מערכת העיכול ופחות דם וחמצן זמינים מגיעים לשרירים הפועלים. סיבה נוספת אפשרית הנה מחסור בחמצן בסרעפת ובשרירים הבין-צלעיים ועקב כך עלייה בכמות של חומצת החלב בשרירים אלה.
גם גירוי מכני של קולטני (איבר חישה או קצה עצב הקולט גירוי מסוים ומעביר בעקבותיו שדר עצבי) כאב הנמצאים באזור הבטן כתוצאה מטלטול האיברים בחלל הבטן, יכול לגרום לכאבים בצד הגוף.
הפיתרון לכאבים בצד הגוף נעוץ בשינוי עצימות הפעילות או המרתה בפעילות אחרת והגברת תדירות האימונים בעצימות נמוכה.
2. מציע להמיר הריצה גם בפעילויות אחרות בהן אינך סובלת מכאבים. בפועל לאחר מספר שבועות/חודשים אל אמורים כלל להיות כאבים בצד ואם הדבר ממשיך חשוב להתייעץ עם רופא ספורט בעניין.
3. אין בעיה לשלב עם החוגים - מציע לא אחרי החוג הכולל אימון אירובי גם לרוץ אלא ביום אחר. אימונים אגב בהיקפים כה גדולים ממש מתאימים כבר לספורטאים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלות...
אורית15/08/2011תודה רבה על התשובה המפורטת!
אני אלך בדרך השלילה... הכאבים בצד הם תופעה שמלווה אותי עוד כשהייתי רצה במשך שנה מרחקים כאלה כשלוש פעמים בשבוע (בממוצע), כך שזה לא נבע מכושר גופני ירוד. זה גם לא נבע מארוחה לפני האימון, כי לא אכלתי משהו כבד לפניו (לפעמים לא אכלתי בכלל, שגם זה לא טוב..).
אם זה נובע מהיעדר חמצן, אני צריכה לעבוד על נשימות מסוימות? תמיד אומרים לשאוף דרך האף ולנשוף דרך הפה, זה באמת עוזר?
הריצה עצמה לא קשה לי ואני אפילו רצה די לאט, כך שלא נראה לי שאני מעמיסה על עצמי יותר מדי. אני מאוד רוצה להמשיך וחבל לי שאצטרך להפסיק רק בגלל כאבים מעצבנים בצד :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר איתי זיו17/08/2011במידה והכאבים לא פוסקים וכושרך הגופני דווקט טוב חשובמ לגשת לרופא ספורט ולבדוק העניין מכיוון שכאבי צד אמורים לחלוף להם אחרי מספר שבועות.
לגבי הנשימה בפועל מהפה נכנס הרבה יותר אוויר ולכן אמור להיות קל יותר ונוח אך מסתבר שאין חוקיות בעניין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)