זמני מנוחה במהלך אימוני כוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמני מנוחה במהלך אימוני כוח
    אסף
    13/07/2011

שלום,

אני מתאמן מספר שנים בחדר כושר. מטרות האימון הן פיתוח גוף (קל, לא במטרה להיות בודי בילדר, אלא כדי להרגיש בנוח עם עצמי) וכושר גופני. חלק מן האימון הינו אימון כוח, במגוון תרגילים עם משקולות.עם הזמן אני עולה במשקלים של תרגילים שונים.
    ככל שאני עולה במשקלים אני מגלה כי אני זקוק להפסקות ארוכות יותר על מנת לסיים סט של כ- 8 חזרות.
    ככלל אני עושה 3 סטים בכל תרגיל. הגעתי למצב בו אני זקוק ל 90 שניות ולעיתים אף 120 שניות בין סטים על מנת לבצע 8 החזרות נכון.
    אולי בגלל אגו ואוליסתם בורות, אני לא כל כך רוצה לרדת במשקלים.
    שאלתי: מה האימפקט של מנוחה ארוכה "מידי" בין סטים? מהי מנוחה ארוכה מידי בין סטים?

כמו כן אשמח להסבר על מנוחה בין תרגילים והשפעותיה.

תודה,
    אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זמני מנוחה במהלך אימוני כוח - תגובה

עופר קיס
    13/07/2011

שלום אסף
    מנוחה בת 2 דקות בביצוע 8 חזרות לכישלון הגיונית והיא שיטה אחת מני רבות. שיטה נוספת היא לשמר 8 חזרות למקסימום אך במשקל נמוך יותר בזמן מנוחה קצר יותר - 90 שניות
    שיטה אחת בה המשקל נשאר גבוה יותר הורמון גדילה - עקב גירוי למערכת עצבים
    שיטה בה מנוחות קצרות יותר מוסיפות מרכיב של חומצת חלב גבוהה שגם הוא יגרום לרמות גבוהות של הורמוני גדלה למניהן.
    בדוק איזו שיטה טובה יותר לך מבחינה גופנית ופסיכולוגית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו