מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב, מבקשת עצהטליה18/07/2011
שלום רב,
אני בת 24, בריאה בסה"כ :)
בשנה וחצי האחרונות השלתי ממשקלי כ-35 ק"ג אך כבר כמעט חצי שנה שאני "תקועה" על אותו משקל ולא מצליחה לרדת. על פי הגובה שלי, 1.60, אני מעוניינת להפחית ממשקלי עוד 15-20 ק"ג.
ראוי לציין שסבלתי מעודף משקל כל חיי ולכן עקב הירידה הדראסטית במשקלי בחודשים הראשונים לדיאטה, נותרו זרועותיי, ירכיי ובטני התחתונה מידלדלות מעט ולא אסתטיות. אני יודעת שאימון לבדו לא יעלים את הבעיה, אך אני מעוניינת לחזק את השרירים הנכונים כדי להחזיר דברים למקום.
אני מקפידה לאכול נכון ובריא אבל בחודשים האחרונים לא יצא לי להתאמן כלל בגלל סיבות כאלה ואחרות. כעת אני רוצה לחזור להתאמן שוב באופן קבוע (אני נוהגת לצאת לריצות-הליכות לסירוגין) וחשבתי לשלב משקולות בעת הריצה על מנת לחזק את הזרועות. מכיוון שכפות הידיים שלי קטנות יחסית, קשה לי להחזיק משקולת לאורך זמן והציעו לי להשתמש בצמיד משקולת סביב מפרקי כף היד במקום. האם זה יעיל? וגם, באיזה משקל לכל יד עלי להתחיל? ראיתי משקולות בגדלים שונים.
האם די בריצות הללו כדי לחטב ולו במעט את גופי והלמשיך להשיל ק"ג ממשקלי, או האם לדעתך עליי לשלב פעילות נוספת על מנת להגיע לתוצאות הרצויות?
אודה להתייחסותך,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר איתי זיו18/07/2011ראשיתי כל הכבוד על השינוי הלא פשוט שעברת. מעטים מסוגלים לעשות זאת...
הערותי
1. אימוני כוח באופן מסודר ורציני הכרחיים. כך ניתן להעלות חליוף חומרים בסיסי (BMR) לשפר ההופעה האתטית באופן ממשי ולסייע לירידה מסויימת במשקל ואחוזי השומן. אימוני הכוח מומלץ מאוד שיהיו איכותיים ועם מספר חזרות שנע בין 15-8 בכל הסטים ובדרגת קושי גבוהה יחסית. רק ביצוע אימונים אירוביים עם תרגילי כוח קלים קלים או שימוש באביזרי עזר ובאיכות ירודה יניבו ככל הנראה תוצאות פחות טובות.
2. חשוב למדוד אחוזי שומן. המשקל נעשה פחות משמעותי בעת שמתאמנים על בסיס קבוע. בדיקה זו ניתן לבצע בנקל אצל דיאטן קליני, פיזיולוג מאמץ ועוד. לפיכך גם אם המשקל לא ממש פוחת או פוחת בקצב איטי במיוחד ואחוזי השומן יורדים הרי את בדרך להשגת המטרה.
3. אחרי שנים של עודף משקל העור נמתח לרמות גבוהות במיוחד ויתכן שגם אימוני כוח ואימונים אירוביים לא יסייעו ל'מלא' את עודף העור. אזי מומלץ להתייעץ עם רופא מתאים בעניין.
4. חשוב להקפיד על תזונה נכונה, אולי היפוקלורית או לא. אך תהליך ירידה במשקל גורר עימו במרבית המקרים ירידה במסת השריר. לכן חשוב כל כך לבצע אימוני כוח ואירובי על בסיס קבוע!!! רק ירידה במשקל לא מספיק טוב מכיוון שאם אינה איכותית הדרך למעלה ... קצרה מתמיד.
5. לא מומלץ בעיקרון ללכת עם משקולות אחוזות בידיים מכיוון שהעייפות המצטברת גורמת לשנויים בסגנון ההליכה, יציבה ועוד. מומלץ להעלות דופק באימון האירובי, לבנות תוכנית אירובית מסודרת ומקצועית ועוד.
6. מומלץ להתאמן 6-4 פעמים בשבוע ואולי הצטרפות לקבוצה עם מדריך מקצועי תניב תוצאות טובות יותר. מומלץ בחום לאמץ תוכנית אימונים מכיוון שלא מעט מתאמנים פשוט בשל חוסר ידע 'מבזבזים את הזמן' באימונים לא אפקטיביים ויעילים עבורם. מדובר לעיתים על אימונים כאלה הנמשכים שנים (!!!!!) ולא משיגים את מטרת האימון....
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)