מנוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנוחה
    (:
    19/07/2011

היי
    רציתי לדעת לאחר תקופה של כמה זמן מומלץ לקחת חופש? וכמה זמן אמור להיות החופש?

בעיקרון אני מתאמנת ברצף מאוגוסט שעבר לאחר שבוע וחצי חופש שהיה קודם לכן
    האימונים שלי 6 ימים בשבוע כוללים אימוני כוח ואימוני אירובי עצימות טובה
    מקפידה על תזונה נכונה ומתאמנת לפי "החוקים"

אשמח לדעת מתי כאמור יש לקחת פסק זמן מאימונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנוחה

הוספת תגובה

• מנוחה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/07/2011

הערותי....
    מנוחה מספיק יום אחד בשבוע. אין צורך לנוח שבוע-שבוע וחצי מפעם לפעם. אם מדובר באימונים קלים הרי שלמנוחה אין חשיבות מהותית. מדובר בעיקר על אימונים משמעותיים יחסית. אזי מנוחה יום בשבוע מומלצת.
    חשובה מאוד התחושה ומידת ההתקדמות. במידה והמנוחה לא ארוכה דיה הרי שלא ניתן יהיה לשפר היכולת הגופנית. לפיכך לכל מתאמן הדבר אישי ותלוי בעצימות האימון, מטרת האימון ועוד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

(:
    20/07/2011

היי איתי
    הכוונה שלי היא שכמו שיש פגרה לספורטאים אז האם גם מי שמתאמן בחד"כ זקוק לסוג של פגרה כמובן שאין מה להשוות את מידת המאמץ וההשקעה וכו' בי ענפי ספורט לבין פעילות בחד"כ אך בכל זאת היות ואני יוצאת לחו"ל ולא אצא לי להתאמן רציתי לדעת מה כן בכל זאת ייחשב למנוחה נורמלית ולא יותר מידיי של ימים כדי שתהיה פגיעה מינימלית בכוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת אותי

(:
    22/07/2011

אשמח לתשובה,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    23/07/2011

המשך....
    1. אם יש צורך לנוח וחשים בעייפות ולאות אז ניתן לנוח 3-7 ימים. בפועל, לאחר 4 ימים ללא אימון סבולת (אירובית) חלה נסיגה ביכולת. כשמדובר בכוח אזי גם מנוחה של שבוע לא תגרום לירידה ממשית ביכולת .
    2. בחו"ל נסיעות ארוכות של חודש או אף שבועיים ללא אימונים בהחלט יביאו לשינויים וירידה ביכולות הגופניות לכן גם בחו"ל מומלץ להתאמן במידה. האפשרוות רבות ובמדינות מתקדמות אף יש סיורים בעיר תוך כדי ריצה או הליכה...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    23/07/2011

תודה על התשובה
    בעיקרון מדובר על נסיעה של 3 שבועות
    שבוע ראשון התיכנון הוא מנוחה מוחלטת ובשאר שילוב של ריצה בחוץ (מכירה את המקום) ובנוסף תרגילי בטן ותרגיל לזוקפים,ושכיבות סמיכה
    אשמח לשמוע עוד תרגילים שאין צורך בהם בשימוש במשקולות כדי שאוכל לבצבע דברים כדי למנוע הידרדרות בכושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו