שכיבות סמיכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבות סמיכה
    מתאמן מתחיל
    23/07/2011

אהלן...

אמנם עדיין לא בחדר כושר, אבל לאחרונה התחלתי להקפיד על שכיבות סמיכה בתדירות של 3 פעמים בשבוע... התחלתי עם שלושה סטים של 20, לאחר כחודש עברתי ל 3 סטים של 25 ולאחרונה שלושה סטים של 30... אני מתמודד עם זה יפה ומעוניין להגדיל תדירות/ כמות בקרוב (מה מומלץ?). כמו כן בהמשך להרחיב את האימון ולכלול יותר כפיפות בטן, מתח ומכשירים בחדר כושר...

לגבי כל זה צריך ייעוץ אבל זה בזמנו. השאלה שלי היא אולי קצת מוזרה אבל מסיקה אותי לאחרונה... אחרי שלושה חודשים (פחות או יותר) של שכיבות סמיכה, התחלתי לשים לב לשינוי בגוף. הזרועות נראות קצת יותר מרשימות וכך גם החזה. אבל שמתי לב שהחזה מתפתח קצת יותר רק באחד הצדדים של הגוף. כלומר צד שמאל נראה "מפותח" קצת יותר מצד ימין שנראה שטוח יותר.

מפחיד אותי להמשיך ושההבדלים יתעצמו. בינתיים לא ממש שמים לב אבל אם אני בוחן את זה ונוגע אני ממש מרגיש את ההבדל...

יש לכם מושג האם מדובר במשהו הגיוני?

ומה אני יכול לעשות בהתחשב בזה? מאז ששמתי לב אני מקפיד לבדוק אם מרחק הידיים שלי שווה שכן זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב שמשפיע בזמן שכעיבות סמיכה (הרי זה לא שאני עובד על איזה מכשיר ועובד יותר רק על צד מסוים....).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות סמיכה

הוספת תגובה

• שכיבות סמיכה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    23/07/2011

הערותי....
    1. ראשית כל הכבוד על ההתמדה. רק כך ניתן להגיע לתוצאות.
    2. שכיבות סמיכה תרגיל מצוין וניתן לבצעו במאות וריאציות שונות ולשפר את הכוח, להעלות מסת שריר במידה ועוד.
    3. איברי הגוף השונים חזה, ידיים, רגליים לעולם אינם זהים לחלוטין. כך שסביר שיהיה שינוי קל בין צד אחד לצד שני. במרבית המקרים הדבר אינו מעיד על בעיה. אם בכל זאת תרגיש שיש הבדל ממשי ניתן לפנות לרופא ספורט.
    4. מומלץ לגוון בתרגילים השונים, להעלות עצימות בתרגילים השונים ועוד אחרת תחול אדפטציה - הסתגלות ולא ניתן יהיה לשפר עוד את היכולת הגופנית באופן משמעותי.
    5. לגבי תדירות האימונים מומלץ לבצעם בימים לא עוקבים כשמדובר באימוני כוח וניתן בימים עוקבים כשמדובר באימונים אירוביים. כל זאת בהדרגתיות על מנת לשפר את הכושר הגופני ללא פציעות פוטנציאליות ובעיות אחרות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו