מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב ישבןדנה02/08/2011
שלום רב.
(אני בת 18).
יש לי שתי שאלות:
1. אני רוצה לחטב את הישבן, אז אני עושה הליכות (כשחלק מההליכה היא עלייה מאוד תלולה) ולאחרונה התחלתי גם לעלות בניינים גבוהים ברגל, כלומר לעשות מדרגות, והבנתי שמדרגות זה מאוד מחטב.
רציתי לדעת כמה מדרגות, לפי זמן או לפי מספר, מומלץ לעשות בכל יום, וכמה זמן ייקח עד שאראה תוצאות.
השאלה השנייה היא, שיש לי אי שוויון בין שני הקווים התחתונים של הישבן. חיטוב אמור לסדר את זה? כי אי השוויון הוא עודף של שומן בחלק אחד שבצד השני אין, כך שאם אני ארזה קצת, בשילוב עם תרגילי חיטוב, זה אמור להשתוות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב ישבן - תגובה
עופר קיס02/08/2011טל שלום
בצעי פעילות אירובית איכותית שתוציא כמות איכותית של קלוריות. בצעי תרגילים ספציפיים לישבן בחדר כושר. מדרגות זה לא רע, הבעייה היא הירידה - דופק את הברכיים
4 פעמים אירובי קשה בשבוע 30 דקות כל אימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב ישבן - תגובה
ד''ר איתי זיו02/08/2011הערותי....
1. המילה חיטוב מתייחסת להפחתת אחוז השומן הת עורי לצד עלייה בטונוס- מתח שרירי או אף היפרטרופיה. כלומר עלייה במסה השרירית. הדבר מאוד סובייקטיבי ומשתנה ממתאמן למתאמן.
2. הליכה במדרונות תלולים אכן תביא להפעלה של פושטי הירך, לרבות שריר מרכזי - הישבן הגדול (G.M) אך הדבר לא מספיק כלל ועיקר ומומלץ לשלב גם אימוני כוח. לדוגמה: מכרעים עם משקל גוף או משקולות יד, פשיטת ירך בעמידה עם פולי תחתון, פשיטת ירך בכסא רומי ועוד.
בכל מקרה עלייה במדרגות בהחלט משפיעה לחיוב על התוצאה אך לאחר מספר שבועות-חודשים יש צורך בהעלאת עומסים ולכן יש צורך ומומלץ לעשות שימוש באמצעי התנגדות שונים.
2. על מנת שייראו תוצאות חשוב להפחית אחוזי שומן. אצל נשים מדובר על טווחי אחוזי שומן. הממוצע הנו 23-30 אחוז בממוצע וחיטוב, בדרך כלל מדובר על טווחים נמוכים יותר.
3. לגבי חיטוב של צד אחד לעומת צד שני הדבר לא אמור להיות משמעותי מכיוון שתמיד יש הבדלים בין צדדים ואין סימטרייה. חשוב לחזק באופן שווה בכל מקרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)