מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר וחיטובדידי04/08/2011
שלום,
אני בת 27 גובהי 1.70 ושוקלת 67 והצטרפתי לחדר כושר לפני שבוע.
אני כרגע מתאמנת 3 פעמים בשבוע .
האימון מורכב כל פעם מחוג כמו זומבה כשעה ואז עוד 50 דק על הליכון רמה 6.5 סהכ 6 ק"מ אבל בעמודת הקלוריות לא נראה שאני שורפת הרבה...(כ250)
לאחר מכן 3 סטים של 15 כפיפות בטן ,רצועות לידיים,ו2 מכשירים לרגלים(פתיחה וסגירה כמו בגניקולוג ועוד אחד שעובד על כל ירך.(שזה עורך עוד חצי שעה)
המטרה שלי היא לחזק את כל הדילדולים בבטן לבטן שטוחה יותר ובעלת צורה וגם הרגליים מאד דלדל שם הצטברו כל השומנים.
האם התוכנית שלי מתאימה לי? האם עלי להוסיף יום ולהתאמן 4 פעמים בשבוע?
כיצד מכשיר ההליכון מחשב קלוריות?
לתשובתכם אודה
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר וחיטוב - תגובה
ד''ר איתי זיו06/08/2011הערותי...
1. חיטוב הגוף הנו סובייקטיבי לחלוטין וממש לא מושג מדעי. מדובר בעיקרון על הפחתת שומן תת עורי לצד העלאת מסת שריר וטונוס השריר עד למידה מסויימת. זאת ניתן להשגי באמצעות אימונים מתאימים הכוללים אימוני התנגדות, פעילות אירובית ותזונה נכונה הכוללת תפריט מוגבל קלורית ושומן.
2. ותק האימון שהוזכר מועט ממש. סך הכול שבוע ותוצאות יייראו לעין רק לאחר מספר שבועות ואף חודשים!.
3. מספר הקלוריות המוצא באימון שהוזכר נמוך יחסית וחשוב לציין שהליכה או ריצה על מסילה הן דרכים טובות לשיפור יכולת אירובית ושריפת קלוריות אך לא ניתן להסתמך לחלוטין על מד הקלוריות. הוא לא ממש מדויק. אך סביר שהליכה בקצב המצוין 50 דקות יסתכמו בכ= 250-300 קלוריות בסך הכול. עם הזמן חשוב להעלות הקצב ואולי אף לעבור לריצה או לעבור למכשיר אחר כמו סטפר או קרוס טריינר. אין צורך לבצע יותר מ- 50-60 דקות פעילות אירובית אך כן חשוב בהדרגתיות להעלות העצימות. בהמשך ניתן להעלות מספר האימונים המבוצע ל- 5-4 בשבוע ולא 3.
4. אימון ההתנגדות המצוין, יש מקום לשיפור. בשלב זה במידה והאימון נערך בחדר הכושר מוצע לבצע מספר תרגילים מורכבים לכלל קבוצות השרירים בגוף. חשוב להתייעץ עם מדריך לגבי אופן ביצוע התרגילים הנכון. לדוגמא: סקווט עם משקולות יד, סומו סקווט, חתירה בשכיה עם משקולות יד, לחיצת חזה בישיבה עם מכונה ייעודית, שכיבות סמיכה - ברכיים על הקרקע, לחיצת כתפיים בישיבה עם מכונה יעודית. בטן - גשר קדמי, כפיפת גו בשכיבה תוך כפיפת הגט ברוטציה- מרפק ימין לברך שמאל ולהיפך. כל התרגילים לבצע 2 סטים של 12 חזרות ולאחר 3 שבועות לעבור ל- 3סטים. זמני מנוחה קצרים של 45-60 שניןות בין הסטים.
4. חשוב לבדוק מדי ש/בועיים משקל והיקפים ואם ניתן אז גם אחוזי שומן וכמו כן לבנות תוכנית תזונה עם איש מקצוע. רק כך ניתן יהיה להגיע לתוצאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)