מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לכושררז20/08/2011
שלום,
ב-3 השבועות האחרונים אני התחלתי להתאמן (אירובי)
התחלתי בהליכה של 6 ק"מ (מסלול קבוע), ואני ממש רואה שיפור מבחינת היכולת. בפעם הראשונה שעשיתי הליכה, ניסיתי לרוץ קצת ואחרי 50 מטר כבר הייתי גמור. היום, אחרי 3 שבועות אני כבר רץ כ-4 ק"מ ומשלים את השאר בהליכה מהירה.
אני מרגיש שיפור אדיר מבחינת היכולת וכמו כן גם הורדתי מהתפריט את כל מאכלי הבצק, המאכלים המטוגנים והלחם והוספתי יותר פירות וירקות (במתוקים גם ככה אני לא נוגע).
המטרה העיקרית היא להוריד אחוזי שומן ולהגיע לבטן שטוחה - בגדול - להרזות.
חרף זאת אני עדיין לא רואה תוצאות.
השאלות שלי הם כאלה:
1.איך כדאי לעשות את האימון של ה 6 ק"מ? שמעתי דעות שכדאי לעשות ריצה-הליכה-כיצה וכו'.. שמעתי דעות שכדאי ללכת 2 ק"מ ולסיים את ה4 בריצה, וכו'?
2.שמעתי שיש חטיפי אנרגיה ודברים אחרים שמומלצים לפני הריצה.. כיום אני לא אוכל שום דבר לפני אלא פשוט שותה 4 כוסות מים אחרי הריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרז
ד''ר איתי זיו21/08/2011הערותי...
1. ראשית כל הכבוד על ההשקעה. מצוין.
2. חשוב לאכול שעה וחצי-שעתיים לפני פעילות אירובית או פעילות אנאירובית וכן אחריה אחרת דווקא ההשפעה על היכולת הגופנית - תפחת. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בעניין. בכל מקרה ניתן להסתפק בפרי ולא חייבים חטיף אנרגיה. חלקם אגב עשירים מאוד בקלוריות.
3. אם מטרת האימון שריפת קלוריות ובד בבד שיפור הכושר האירובי כמובן שריצה תניב תוצאות טובות יותר מאשר הליכה. במידה והנך מסוגל לרוץ 6 ק"מ עשה זאת. ניתן בריצה קלה בדופק נמוך עד בינוני 70-60 מהמרבי.
4. אם ניתן חשוב בהמשך שתבדוק אחוזי השומן התת עורי בגופף על מנת לאמוד ההתקדמות וליצור שינוי חיובי בהרכב הגוף שצפוי כמובן ומתבקש בשל התפריט התזונתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)