מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה- האם אימון גופני 6 פעמים בשבועטל24/08/2011
שלום, יש לי שאלה...
האם אימון גופני 6 פעמים בשבוע עלול להזיק? (כלומר כל יום בשבוע פרט לימי שישי)
הייתי עושה בכיף גם בימי שישי אבל אין לי זמן..
האימון שלי הוא כזה:
30 דק' על מכשיר סקי/קרוס על דרגה 1 (שורפת בערך 230 קלוריות)
10 דקות כפיפות בטן עם מנוחה של 30 שניות בין סטים
3 סטים של משוקולות חופשיות (יד קדמית, יד אחורית וכתפיים) של כ20-30 חזרות בכל פעם.
סה"כ האימון שלי יוצא בין 45 דק' לשעה.
חשוב לי לציין שאני אומנם נהנית להתאמן אבל המטרה העיקרית שלי היא להוריד כ5 ק"ג ולהתחטב.
מה עדיף, להמשיך להתאמן בכל יום (זמן זו לא הבעיה) או אימונים יותר ארוכים כ3-4 פעמים בשבוע?
האם אני לא פוגעת בעצמי כשאני מתאמנת הבכל יום?
תודה- טל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול בבקשה לענות לי על השאלה?
טל06/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר איתי זיו08/09/2011הערותי...
1. אין בעיה להתאמן 6 פעמים ביום. שחוב רק לבצע זאת במתינות ובהדרגתיות עד למצב שבו רמת הכושר גבוהה דיה.
2. מומלץ לבצע 5-4 אימונים אירובים בשבוע, 3 אימוני כוח ומדי אימון לסיים בתרגילי גמישות. כל אימון עשוי להימשך 90 דקות בממוצע. עצימות נמוכה עד בינונית ועם השמן להעלות העצימות. אין צורך לבצע את האימון יותר מהזמן המצוין אלא אם כן יש מטרה ספורטיבית.
3. תרגילי כוח שונים חשוב לבצע לא בימים עוקבים. את האימון האירובי כמובן ניתן לבצע מדי יום ולהקשצות יום-יומיים למנוחה לפי הצורך.
4. לגבי הפחתת משקל לא לבנות על הפעילות הגופנית להוצאה קלורית. לא מדובר בהוצאה משמעותית באימונים הסטנדרטיים. בכל מקרה שחוב להקפיד ולהיזהר לא לצרוך מזונות עתירי קלוריות ובעיקר עתירי שומן. זו הבעיה המרכזית במקרים רבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
טל08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאימון אירובי
(:13/09/2011כמה זמן עליי לבצע אימון מסוג זה כמו למשל ריצה או קרוס כדי שזה ייחשב כאימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)