צריך ביקורת לגבי אימון ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך ביקורת לגבי אימון ריצה
    ההיי
    25/08/2011

שלום,בתקופה האחרונה התחלתי לרוץ כי אני רוצה לשפר את הסיבולת\שרירי הרגליים\וכל דבר אחר שאפשר לשפר בריצה.אבל אני רוצה מעט חוות דעת לגבי תוכנית אימונים של ריצה:
    אני רץ כל יומיים,בשעות הערב תמיד,בדרך כלל סביב השעה 7.אני רץ בתקופה האחרונה(לא רצתי הרבה בכלל מבחינת מספר פעמים,התחלתי רק לפני שבוע שבועיים) 3900-4000 מ' בכל פעם,בקצב שאף פעם לא עולה על 22 דק(פעם רצתי ב20 דק',פעם אחת ב20:50,ופעם אחרת ב21:50 דק').אני משתדל לרוץ תמיד בשדות,על חול ואדמה ולא על הכביש(לעיתים רחוקות רק על הכביש).בגלל שאני לא גר ליד השדות,אז תמיד לפני הריצה אני עושה הליכה עד אליהם(בערך 600 מ',בקצב של 5-6 קמ"ש).גם כשאני חוזר מהריצה אני עושה הליכה,יותר איטית לצורך מנוחה ובסוף מתיחות(וגם לפני הריצה).אגב,הריצה בשדות היא בדרך-כלל מול כיוון הרוח ויש גם עליות קטנות.....אחרי שאני חוזר הביתה,אני שותה כוס חלב,וכשעה לאחר מכן ופחות מכך אוכל ארוחת ערב מסודרת שכוללת ירקות,לחם,טונה,ביצה(אבל לא תמיד).עכשיו - הרבה פעמים במהלך הריצה(בדרך-כלל לקראת הסוף) אני מתחיל להרגיש שכואבים לי התאומים\הארבע ראשי,אבל למחרת השרירים הללו לא נתפסים,מה זה אומר?
    ועכשיו גם אני רוצה להתחיל לרוץ 4-5 פעמים בשבוע,ולשלב עם ריצות ספרינטים.....
    האם כדאי לרוץ בימים שני,שלישי חמישי ושבת?ואולי באחד מן הימים האלה לעשות 5X350 מ' ספרינטים(עם מנוחה של הליכה איטית במשך 2-3 דקות בין כל סט)?
    תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סליחה,אני תמיד מקפיד על ארוחות מסוד

ההיי
    28/08/2011

רות מאוד ועשירות מאוד אחרי הריצה(ארוחה עשירה בחלבונים - טונה+ביצה,עשירה בפחמימות - תפוחי אדמה,פרוסות לחם,עשירה בויטמנים - הרבה ירקות וגם טחינה וכו').
    אגב - אני רץ בשטח שיש בו גם עליות(עליות מתמשכות),גם ירידות(ירידות מתמשכות) וגם מישורים,ובעיקר בשדות - על אדמה ולפעמים גם על אספלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך ביקורת לגבי אימון ריצה - תגובה

עופר קיס
    29/08/2011

1. יום ריצה ארוכה בקצב מתון כ 5 ק"מ
    2. יום ריצה כ 4 ק"מ עם יציאות של מתגברות ל 50 מטר כל 2-3 דקות ואחריה להמשיך מתון
    3. יום מנוחה
    4. יום של ריצה איכותית של 3 ק"מ -לא להגיע תשוש
    5. יום מנוחה
    6. יום נוסף של ריצה ארוכה ומתונה

לבצע כ 4-5 שבועות ורק אחרי כן להוסיף קצת אימוני הפוגות. חייבים קודם קצת בסיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,עכשיו עוד מספר שאלות ברשותך

ההיי
    31/08/2011

קצב ריצה מתון - מה הכוונה?
    אם אני רץ מרחק של 4 ק"מ ב21:18 דקות(אני רץ בקצב ממוצע של 11.5-11.8 קמ"ש בכל ריצה,למרחקים של 4 ק"מ בממוצע),זה נחשב לקצב טוב?
    או שקצב מתון זה 9-10 קמ"ש?
    ובנוסף - האם לשינה יש מרכיב חשוב בהשתפרות הגוף בבניית שרירים ובסיבולת?
    אם למשל היה יום שרצתי והרגשתי את השריר הארבע ראשי כמו שצריך והרגשתי שהריצה קשה וכו',אך בלילה למחרת לא ישנתי(יש לי בעיות שינה,כך שיוצא שהמון פעמים אני לא ישן בכלל בלילה),זה אומר שלא השתפרתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,עכשיו עוד מספר שאלות ברשותך - תגובה

עופר קיס
    31/08/2011

הי
    בעיות שינה פוגעות מאד באימונים ומצריכים לבצע אימון קל באותו היום
    ולחכות ליום טוב לביצוע אימון הפוגות איכותי
    מתון - הכוונה לתחושה בעת סיום הריצה היא יכולה להתפרש כאחוז ממקסימום - 70%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו