מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרתון לשיפור הכושר ולירידה במשקל?שואלת29/08/2011
שלום ליושבי הפורום,
אני בת 29, 1.64 , 91 ק"ג , BMI 33, בריאה פרט לכך בדרך כלל, בעבר אסתמה.
אתמול עשיתי מינוי לקנטארי שבו קיימים בריכה, חדר כושר ומערכת חוגים עשירה.
בחודשיים הקרובים עד תחילת שנת הלימודים אני פנויה בכל שעות היום לעשות כושר.
לעומת זאת בהמשך כמובן עם תחילת הלימודים, ומערכת עמוסה לא אוכל להיות בקנאטרי כמה שאני רק רוצה..
אני מעוניינת בעצתכם, כיצד לייעל את הזמן - ובמקביל לבנות הדרגתית את הכושר. אתמול שחיתי בבריכה כחצי שעה - והיום השכמות שלי כבר תפוסות מזה.. אני סקרנית לנסות את כל החוגים כמעט, אבל דיי ברור לי שזה לא ריאלי ולא רצוי ללכת להכל כבר בשבוע הראשון.
בעבר היתה לי "התמכרות" לכושר - הלכתי 6-7 פעמים בשבוע לחדר כושר ובריכה, והגעתי למצב שהמדריכים היו מדברים בניהם ומעיפים אותי.. מאז עברו הרבה שנים, אבל אני תוהה מהי הדרך הנכונה למנן את ההתלהבות עם היעילות.. וכמובן, המשקל העודף לא היה אז..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי במשהו
שואלת29/08/2011המטרה המרכזית שלי באופן מפתיע אינה דווקא ירידה במשקל אלא שיפור הכושר, כמובן שירידה במשקל תהיה כתוצאה מכך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיתי - תגובה
ד''ר איתי זיו29/08/2011הערותי
1. BMI 33 גבוה מדי במידה ולא עוסקים בפעילות גופנית אנאירובית ואירובית על בסיס קבוע.
2. חשוב להתחיל בהדרגתיות 3-4 פעמים בשבוע עם תוכנית אימונים מסודרת. רק לאחר מספר חודשים להגביר ולהוסיף אימונים נוספים. אפשר גם שלא מכיוון שלעיתים אימונים רבים מדי במהלך השבוע משפיעים דווקא לשלילה ואנשים מפסיקים להתאמן.
3. חשוב לבחור אימונים וחוגים בהם העצימות גבוהה דיה .אי לכך חשוב להתייעץ עם איש מקצוע.
4. תזונה, תזונה, תזונה. ללא תפריט מאוזן שום אימון לא יסייע..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שואלת29/08/2011לא הבנתי כל כך, איך לשלב בריכה חדר כושר וחוגים אם מדובר ב3-4 בשבוע, כמה שעות בכל פעם?
אני מבינה שתזונה חשובה לירידה במשקל, אבל אני בעיקר רוצה להיות בכושר לשפר סיבולת לב ריאה, יציבה וקורדיניאציה, כניסת לכושר תגרום לירידה במשקל ללא ספק, אבל מבחינתי זה תוצר לוואי ולא המטרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
ד''ר איתי זיו29/08/2011הערותי...
1. מומלץ לשלב תמיד אימונים אירוביים ואנאירוביים. אם כך בחירת חוג זה או אחר צריכה להיות בהתאמה לסוג הפעילות המאפיינת אותו. לדוגמה - שיעור עיצוב בסטודיו הנו בדרך כלל אימון אנאירובי ואילו שיעור מדרגה הנו אימון אירובי. שיעור פלדנקרייז או פילאטיס רצפה יתאים יותר לשיפור הגמישות והקואורדינציה. אם כך ניתן בכל יום לבצע אימון אחר בשילוב 30-40 דקות פעילות אירובית ולהגיע לתוצאות טובות מאוד!
2. חשוב לפי מספר השעות בכל פעם לבנות תוכנית אימונים כוללת. אגב שעה וחצי בכל פעם הנו זמן מספק בהחלט להשיג מטרות אימון רבות! ניתן כמובן גם יותר.
3. תזונה מתאימה הנה תנאי הכרחי להשגת המטרה ומציע לפנות לפורום המצוין של בי אוקיי בשאלות רלבנטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)