מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימונים למתחיליםליאור14/09/2011
אהלן, אני מדריכת כושר מזה שנה וחצי,
כשבא מתאמן מתחיל לחדר הכושר, אני עובדת איתו 3-4 פעמים לפני שאני כותבת לו תוכנית אימון אישית המתאימה לו, ולאחר מכן כותבת תוכנית התחלתית ל4-8 שבועות.
בתוכניות אני כותבת לרוב עבודה במכשירים ייעודיים, אך גם משלב 2-3 תרגילים פשוטים עם משקולות יד. חוץ ממני עובדים עוד 6 גברים, שעם כולם אני בוויכוח תמידי על כך שהם מפזרים תרגילים מורכבים כמו לחיצת חזה או סקווט בסמיט משין כבר בתוכנית האימונים הראשונה.
לפי מיטב ידיעתי השרירים המיצבים אינם חזקים מספיק בכדי לבצע תרגילים אילו, ועדיף להתחיל עם המתאמן בעבודה עם מכשירים. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנושא, כי אני אישית מזדעזעת לראות ילד בן 12-14 מבצע לחיצות חזה לפני שעבר תוכנית שתכין אותו לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימונים למתחילים - תגובה
ד''ר איתי זיו15/09/2011הערותי....
1. נקודה מעניינת העלית. אין תשובה אחת לשאלה שהעלית. הדבר תלוי רבות באופן הביצועשל התרגילים, המיומנות של המתאמן חוזקם של השרירים המייצבים ועוד. לפיכך, גם ילד בן 11 יכול לבצע סקווט עם מוט ללא בעיה כלל ולחזק השרירים המייצבים באמצעות כך ומנגד בחור בן 30 דווקא אעדיף שיבצע לחיצת רגליים במכונה ייעודית מסיבות אחרות.
2. כיום הגישה הנה ביצוע של תרגילים מורכבים בעיקר בתוכנית האימונים, במיוחד למתאמנים 'מן השורה' ושילוב בין מכונות כוח ייעודיות למשקולות חופשיות. המינון הנו כמובן אישי!!!!!!!!!! כן חשוב לבדוק אופן הביצוע, מטרות האימון, חוזקם של השרירים המייצבים, מספר האימונים השבועי ועוד ועוד. בפועל , מגי 30-45 יום תוחלף תוכנית אימונים וכך אט אט מעלים דרגת הקושי מבחינת המשקלים המורמים והמיומנוץ ומתקדמים הלאה.
3. נכון ציינת שילד בן 14-12 לא מתאים שיבצע תרגילים סמוימים אם אינו מוכן לכך. הבעיה הנה במקרים רבים שכשלא מדובר באימונים אישיים אזי הפיקוח והתמיכה בעייתיים. אם מדובר באימונים אישיים הסיפור פשוט יותר מכיוון שישנה בקרה באימון.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)