עוד שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה לאיתי זיו
    איתמר
    16/09/2011

עבודה על כל שריר פעם בשבוע

למי מיועדת ומכמה אימונים בשבוע אפשר לבצע עבודה כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• לדרור

ד''ר איתי זיו
    17/09/2011

אימון של פעם בשבוע לקבוצת שרירים מתאים לפוקדים את חדר הכושר 6 פעמים בשבוע במרבית המקרים. נהוג אצל מפתחי גוף. אזי האימונים קשים במיוחד ובל נשכח שכולם (!!!) עושים שימוש בסטרואידים אנבוליים כך שהתאוששות מהאימון טובה יותר וכן ניצול החלבון מהמזון הנו משמעותי הרבה יותר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

איתמר
    17/09/2011

אז איך זה שבאתר בודיבלדינג נקודה קום

יש מלא תוכנית שעובדים 3 פעמים בשבוע וכל אימון עושים שליש מהגוף?

ושהרבה מאמנים ומתאמנים עושים ב 3 אימונים

לדוגמאי

חזה יד אחורית

גב יד קדמית

רגליים וכתפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדרור

ד''ר איתי זיו
    18/09/2011

אשמח בכל מקרה ללינק.
    שנית, מפתחי גוף אינם (!!!!) מתאמנים 'מן השורה'. העצימות של האימון הנה רבה מאוד, נעשה שימוש בסטרואידים על בסיס קבוע וייתכן שגם באימון פעם בשבוע יתקדמו למרות שלא מדובר באימון מקובל כלל.
    למתאמנים ממוצעים ולא מפתחי גוף מומלצים אימונים אחרים.
    אגב, אם למרות זאת הנך מתקדם אם אימונים כאלה - חשוב לבדוק שאין בעיות אחרות כמו הפעלת עומסים רבים באימון בשל התדירות הנמוכה בה הנך מפעיל את קבוצות השרירים (פעם בשבוע) ועוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

איתמר
    18/09/2011

לאיתי זיו

תשמע אני מבין את הגישה שלך ואני ממש מסכים איתה

ש1-3 כל הגוף
    3-4 ab
    5-6 abc

אבל הייתי רוצה להבין איך עובדת השיטה של עבודה על כל שריר פעם בשבוע
    מכמה פעמים עושים אותה ולמי היא מתאימה כי ממש לא למדנו עליה

ולפי העבודה שאני עשיתי איתה היתקדמתי הכי הרבה אבל עשיתי 5 אימונים שונים בשבוע

הייתי רוצה להבין אם נכון למתאמן מיתקדם שעובד בעצימויות גבוהות

יכולה להתאים לדוגמא ל 3 פעמים abc
    או לפעמיים ab במקום אימונים על כל הגוף

ואם לא מדוע?

כי ממש לא הבנתי למה לא תמיד אמרת שזה עבודה של פעם בשבוע וזה לא אפקטיבי אבל ראיתי הרבה אנשים מקצועיים שעובדים על כל שריר פעם בשבוע

אשמח לתשובה בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדרור - המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/09/2011

הערותי....
    1. אימון של קבוצת שרירים אחת בשבוע משמעותו שמבצעים למעלה מ- 20 סטים לאותה קבוצת שרירים. העצימות הנה כה גבוהה כך שניתן לקיים הפסקה כה ארוכה של שבוע. אימון של 2 קבוצות שרירים באימון נצריך ביצוע פחות סטים פר קבוצת שרירים. הסיבה לכך הנה משך האימון. ככל שהאימון ממושך יותר ועובר את ה- 60 דקות האפקטיביות פוחתת בשל נוכחות רבה של הןרמונים קטבוליים.
    2. אימון של פעם בשבוע מתאימה כשעצימות האימון ממש גבוהה וישנה שמירה כל מרבית הכללים הנחוצים כמו זמני מנוחה באימון ומחוצה לו, תזונה, שעות שינה וכדומה.
    3. אימון כוח וכן אימונים אחרים הנם מתבצעים במקרים רבים לפי ניסוי וטעייה. לפיכך יש לנסות סוגי אימונים שונים על מנת לדעת איזה סוג אימון מתאים בעיקר למתאמן זה או אחר. הרי יש שונות רבה בין מתאמנים- גנטית, מטרות אימון, אופי האימון וכדומה.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה שחר

איתמר
    19/09/2011

אז אם אני מתאמן בעצימות גבוה

ושומר על כללי התזונה יושן מספיק ואוכל הרבה חלבון ופחמימה לפי מה שהגוף צריך

יכול להיות שיתאים לי לדוגמא ל 3 אימונים בשבוע abc או שזה לא מתאים לאף אחד?

כי אני אישית מרגיש שבשני שרירים באימון אני ממש קורע אותם ומגיע לעצימות גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

בוריס
    21/09/2011

סליחה על הטעות התכתבתים גם עם משה שחר והיתבלבלתי השאלה מופנת אליך איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדרור - המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/09/2011

בהמשך לתגובה האחרונה.... מחדד עוד.
    1. אימון בפיצול ל- 3 חלקים לא יתאים למפתח גוף תחרותי. כן יכול להתאים להיפרטרופיה או אף לעיתים בפיתוח גוף חובבני. על מנת שהתוצאות תהיינה משביעות רצון יש צורך באימון אינטנסיבי במיוחד, גנטיקה מתאימה ומשירה יתרה על אורח חיים ספורטיבי. לפיכך מספר המתאמנים שבאמצעות הפעלה מועטה יחסית של קבוצות השרירים ישיגו תוצאות מצוינות - אפסי.
    2. מוצע לנסות תוכניות אימונים בצורת שונות של 3 פעמים שבבוע ושל 4 או 5 ולבדוק אילו הן התוצאות המתקבלות.
    3. חשוב מאוד להתאמן באופן מושכל מכיוון שאימון של קבוצת שרירים אחת בשבוע בעומס גבוה במיוחד הנה עלולה להיות כרוכה בפציעות.
    בברכהא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

איתמר
    21/09/2011

אז אם אני מפצל את הגוף כמיספר האימונים שאני בא?

לדוגמא ל 2 ab

3abc
    4abcd
    5abcde

למיתאמנים מתקדמים זה בסדר?

ברור לי שלמתאמנים בתחילת הדרך או שלא עוסקים בפיתוח גוף עדיף אימונים בתדירות גבוה יותר'/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד תגובה

איתמר
    26/09/2011

מאמר שקראתי באתר בודי בולדינג נקודה קום שאומר שמספיק לעבוד על כל שריר פעם בשבוע למי שמיתאמן חזק

Train With The Right Frequency
    When trying to build muscle a lot of mis-informed people believe that the more they train, the better. This is certainly not true! Overtraining is a very common problem that sabotages a lot of people from building muscle.
    A proven way of structuring muscle building workouts is to work each muscle group only once per week, that is all. If you train with full intensity on every set, once a week for each muscle group is all you will need to trigger maximum muscle growth.

How many times a week should you workout? A lot of the top experts in the field of building muscle say that 3 times a week is a perfect balance. This has been proven to work very effectively.

You should also aim to group muscles that normally work together into the same workout session. For example, when you train your chest with the bench press it involves your shoulders and triceps aswell, so it would be wise to group those three muscle groups into the same workout session.

So a typical training schedule could look like this:

Session 1: Legs, Abs
    Session 2: Chest, Shoulders, Triceps
    Session 3: Back, Biceps

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/09/2011

בסדר גמור.
    רק חשוב לבדוק שהתוכנית שנבחרה היא באמת מתאימה להשגת המטרה. חשוב גם לשים לב שהתוכנית לא מתקדמת מדי. הרי 6 בשבוע אימון התנגדות מתאים לאנשים מאומנים מאוד..
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    28/09/2011

אז מתאמן שמתאמן בעצימות גבוה יכול להיתאמן לדוגמא ל 3 פעמים בשבוע בשיטת abc במקום ab?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    04/10/2011

אני ממש לא מבין את זה כי כל השרירנים שאני רואה ומכיר וכל המפתחי גוף עובדים על כל שריר פעם בשבוע ואמרו לי שזה הכי טוב למתקדמים ולמי שעובד חזק
    לאומת זו בפורמים שבדקתי אומרים לעבוד על כל שריר כפעמיים בשבוע

אני רוצה להבין נגיד מישהו שבא לדוגמא פעמיים ומפצל ל ab

זו טעות או פשוט שיטה פחות נפוצה ופחותץ מתאימה לכולם אלא רק למי שעובד בעצימויות גבוהות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/10/2011

הערותי...
    1. ברמות גבוהות מפצלים את הגוף ל- 6 (!!!) חלקים ואז מפעילים בממוצע קבוצת שרירים אחת בשבוע. במידה ומתאמנים 3 פעים בשבוע לא סביר ולא הגיוני להפעיל רק פעם אחת קבומת שרירים ואם שי מתאמנים שגם מסוג אימון זה מתקדמים - הדבר ממש לא שכיח ובטח לא רלבנטי למפתח גוף מקצועי.
    2. בכל מקרה לעצימות האימון חשיבות רבה במיוחד ומשפיעה על ההתקדמות. ופרמטרים נוספים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    06/10/2011

אב איך זה שאתה אומר שפעם בשבוע לא מספיקה לאימון ולא מתאמנים ככה

ובארצות הברית מלמדים בקורסים למאמני כושר שעושים כל שריר פעם בשבוע לפיתוח גוף

גם לפי ההגיון שלוקחים קצת שרירים אפשר לעבוד עליהם הרבה יותר חזק מאשר על הרבה שרירים

וזה לא שאין סוג כזה של עבודה כי את בעצמך אומר ש מי שמיתאמן 5 6 פעמים בשבוע יכול לעשות שריר פעם בשבוע

אז מה הסיבה שאדם שעובד חזק לא יעבוד גם ככה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/10/2011

הערותי שוב...
    1. הכול מתחיל ונגמר (כמעט..) במטרת האימון העיקרית. כפי שהזכרתי קודם ניתן לבצע אימון פעם בשבוע לקבוצת שרירים אך רק כשמדובר במפתחי גוף מקצוענים אזי מדובר על 6 אימונים בשבוע. מתאמני היפרטרופיה יבצעו לעיתים אימונים מפוצלים של ABC 3 פעמים בשבוע ויתקדמו גם, אך עד רמה מוגבלת בלבד.!
    2. לא ממש הבנתי את המשפט האחרון בשאלה שלך. אשמח שתשלח שוב. מקווה שעניתי על הכול.
    בכל מקרה אימון אינטנסיבי במיוחד מצריך אישיות מתאימה!!!!!!!!!! מעטים הם המתאמנים ששמתאמנים ברמה של RM וזו גם אחת הסיבות שהמקצוענים מתאמנים כמעט תמיד עם בן זוג לאימון או מאמן אישי על מנת למקסם יכולות גופניות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

איתמר
    07/10/2011

ממה שהבנתי ממך ובכלל ממה ששאלתי אנשים מהתחום וממה שלמדתי

שלאוכלוסיה רגילה המיתאמנת ורוצים עיצוב או לפתח מסת שריר

1-3 אימונים על כל הגוף
    3-4 ab
    5-6 abc

עכשיו למתאמנים ותיקים שמתאמנים חזק לפיתוח גוף או לשמירה על המסה שהשיגו
    יעבדו ככה עבודה כזו תתאים רק למתאמן מקצועי שמתאמן בעצימויות גבוהות
    ל2 אימונים בשבוע ab
    לשלושה אימונים בשבוע abc
    ל4 אימונים בשבוע abcd
    ל5 אימונים בשבוע abcde

אני אישית שהייתי עושה 5 אימונים בשבוע כל יום שריר אחד התקדמתי הכי הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתמר- תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/10/2011

הערותי....
    1. אימון של קבוצת שרירים אחת פעם בשבוע מתאימה בעיקר למפתחי גוף המפצלים את תוכניתך האימונים ל- 6 חלקים. למתאמן 'מן השורה ' פיצול כה רב לא יהיה יעיל והנו מתכון די בטוח לבעיות מסוגים שונים, לרבות, פציעות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו