חייב לשפר את הכושר גופני שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייב לשפר את הכושר גופני שלי
    יקיר
    17/09/2011

בשנה האחרונה דיי הזנחתי את הגוף שלי..
    לא עשיתי כושר בכלל, אפילו לא פעם בחודש.. בנוסף נהגתי לעשן נרגילה באופן דיי קבוע אני מניח שזה לא עזר לכושר הגופני..

עכשיו אני רוצה לשפר את כושרי.. רכשתי אופני כושר ביתיים והתחלתי קצת לפדל כל כמה ימים.. הבעיה היא שהדופק שלי לא עובר את ה150 ואני מרגיש שאני מחזק את הרגליים במקום סיבולת ריאה.

ניסיתי לרוץ בחוץ אבל אחרי 500 מטר אני לא מסוגל יותר וחוזר הביתה עם סחרחורות ולוקח לי איזה רבע שעה להתאושש.

אני בחור נמוך ולא שמן בכלל (63 ק"ג) אבל הכושר שלי עדיין ברצפה.
    הייתי שמח לקבל קצת עצות, אני מרגיש קצת אבוד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיקיר

ד''ר איתי זיו
    18/09/2011

הערותי...
    1. חשוב לבנות את האימון בהדרגתיות. אילולא כן צפויות בעיות שונות ואי נוחות.
    2. עישון נרגילה בכלל ולאחר פעילות גופנית - בפרט הנו בעל השלכות שליליות במיוחד על הבריאות וחשוב להימנע מכך לחלוטין.
    3. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת. מדי 4-3 אימונים להעלות דרגת קושי. לדוגמה 5 דקות באימון אירובי ייחשב עלייה הגיונית והדרגתית. כך ניתן להמשיך עד זמן כולל של 40 דקות. אזי ניתן להעלות את עצימות הפעילות - קרי דופק. במקביל חשוב לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע - בחדר הכושר או עם תרגילים כנגד משקל גוף בפארק.
    מוצע לבנות תוכנית אימונים מסודרת עם איש מקצוע. חשוב וכדאי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו