לגבי כושר גופני לבעל מסתם דו עלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי כושר גופני לבעל מסתם דו עלי
    עידו
    18/09/2011

איני בטוח אם זה הפורום הנכון, אבל אני מאד אשמח אם יש כאן אדם שמבין בכושר גופני אך גם בלב.
    לא מצאתי מידע על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
    אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
    נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
    כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
    על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.

סכום אקו לב במאמץ:
    במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
    תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
    לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.

כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
    לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
    ועכשיו אני מגיע לשאלה:
    לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
    מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
    מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
    אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
    תודה רבה מראש !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגבי כושר גופני לבעל מסתם דו עלי - תגובה

עופר קיס
    18/09/2011

הי עידו
    לצערי איננו מוסמכים לתת לך תשובה בפורום זה
    המלצתי היא לקבל עצה אך ורק מרופא ספורט כגון בחברת MEDIX ( דר יוני ירום )
    במכון וינגייט מחלקת רפואת ספורט או בירושלים אצל דר נעמה קונסטנטיני. כמובן שאתה יכול לנסות אצל קרדיולוג אך אחד כזה שבאמת מבין בפעילות גופנית לסוגיה
    מאחל בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שהגבת, ועוד שאלה קטנה.

עידו
    19/09/2011

אני במעקב אצל קרדיולוג בכיר (מטעם קופת חולים) מאז שנולדתי.
    אמרו לי שכדי לדעת היטב לגבי הקשר בין המום לפעילות גופנית עליי כמו שאמרת לפנות לרופא שמבין בפעילות גופנית.

האם לדעתך יש סיכוי שרופא ספורט כזה יאמר שאני יכול לבצע מגוון רחב יותר של פעילויות גופניות , או שהתגובה שלו ככל הנראה תהיה דומה מאד לדעת הקרדיולוג שאינו מבין בספורט?

שוב , תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שהגבת, ועוד שאלה קטנה. - תגובה

עופר קיס
    19/09/2011

תשובתו תהיה יותר ברורה.
    נסה את דר ירום במדיקס. תגיד שהגעת דרכי ותהיה לך הנחה שלי - לדעתי הוא רופא הספורט עם הניסיון המעשי הרב בארץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

עידו
    20/09/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו