מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי כושר גופני לבעל מסתם דו עליעידו18/09/2011
איני בטוח אם זה הפורום הנכון, אבל אני מאד אשמח אם יש כאן אדם שמבין בכושר גופני אך גם בלב.
לא מצאתי מידע על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.
סכום אקו לב במאמץ:
במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.
כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
ועכשיו אני מגיע לשאלה:
לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי כושר גופני לבעל מסתם דו עלי - תגובה
עופר קיס18/09/2011הי עידו
לצערי איננו מוסמכים לתת לך תשובה בפורום זה
המלצתי היא לקבל עצה אך ורק מרופא ספורט כגון בחברת MEDIX ( דר יוני ירום )
במכון וינגייט מחלקת רפואת ספורט או בירושלים אצל דר נעמה קונסטנטיני. כמובן שאתה יכול לנסות אצל קרדיולוג אך אחד כזה שבאמת מבין בפעילות גופנית לסוגיה
מאחל בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שהגבת, ועוד שאלה קטנה.
עידו19/09/2011אני במעקב אצל קרדיולוג בכיר (מטעם קופת חולים) מאז שנולדתי.
אמרו לי שכדי לדעת היטב לגבי הקשר בין המום לפעילות גופנית עליי כמו שאמרת לפנות לרופא שמבין בפעילות גופנית.
האם לדעתך יש סיכוי שרופא ספורט כזה יאמר שאני יכול לבצע מגוון רחב יותר של פעילויות גופניות , או שהתגובה שלו ככל הנראה תהיה דומה מאד לדעת הקרדיולוג שאינו מבין בספורט?
שוב , תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שהגבת, ועוד שאלה קטנה. - תגובה
עופר קיס19/09/2011תשובתו תהיה יותר ברורה.
נסה את דר ירום במדיקס. תגיד שהגעת דרכי ותהיה לך הנחה שלי - לדעתי הוא רופא הספורט עם הניסיון המעשי הרב בארץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
עידו20/09/2011תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)