שומן מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן מותני
    גדי
    10/10/2011

שלום רב,
    בן 34 1.68 על 72 ק"ג. בד"כ המשקל הממוצע שלי הוא 70. גם כשהמשקל שלי היה הכי נמוך תמיד הייתה לי בליטת בטן בירה לא משמעותית אבל היא מפריעה לי אסתטית.
    השומן שיש לי הוא בעיקר במותניים, אך מעט גם בבטן.
    שאלתי - האם נכון שהמותניים הוא אזור בו מצטבר שומן שקשה יותר להוריד אצל גברים כמו שאצל נשים מדובר בירכיים ?
    כלומר, האם אכן מבחינה גופנית אכן סביר שכגבר יהיה לי קשה להפטר באופן ממוקד מהשומן המותני וייתכן שאף לא ניתן יהיה להוריד אותו למרות פעילות אירובי ושמירה על תזונה ?
    התייעצתי עם כירוג פלסטיקאי כדי להיעזר בשאיבת שומן מזערית (800 מ"ל בלבד) מאזור המותניים כדי להפטר מהשומן באזור זה - האם לדעתך כדאי לנסות משהו נוסף או להשלים עם זה שדיאטה וספורט לפעמים לא עוזרים באזור זה?
    אודה לדעתכם הואיל וממש רוצה להפטר מהשומן המותני באופן אפקטיבי...
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן מותני

הוספת תגובה

• שומן מותני - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/10/2011

הערותי....
    1. לגבי שומן באזור המותניים, בהחלט מדובר על תופעה מעצבנת במיוחד ושכיחה אצל רבים. לא ניתן להפחית שומן באזור נקודתי ומשום מה המקומות המבוקשים לא תמיד מגיבים בצורה טובה לאימונים או לדיאטה היפוקלורית והשומן יורד באיטיות רבה. לגוף סדרי עדיפויות שלו כשמדובר בהפחתת שומן באזורים שונים.
    2. פעילות אירובית תורמת להפחתה של שומן באופו כללי ואחוזי שומן לכן חשוב לבצעה על בסיס קבוע. המבנה של הגוף משתנה גם בעיקר ובפעילויות שיש בהן אימפקט כמו ריצה, קיק בוקס וכדומה. לתזונה משקל רב מאוד בעניין.
    3. חשוב להפחית שומן במזון על מנת שייראו תוצאות ובכלל לבנות תפריט מסודר.
    4. חשוב לבדוק אחוזי שומן על בסיס קבוע על מנת לאמוד התקדמות. כשאחוזי שומן נמוכים אזי יש לכך השפעה חיובית על האסתטיקה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו