מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה על הליכוןלידור21/10/2011
היי..אני הולכת על הליכון בבית כבר 5 חודשים..התחלתי במהירות 5.5 עליתי ל6.5 ובחודש ההאחרון אני הולכת על מהירות 6.9 או 7.1 7.2...בערך..שזה בשבילי הליכה מהירה..בשבועיים האחרונים התחלתי לשלב עם זה ריצה אני הולכת 10 דקות ורצה על מהירות 8 ..2 2 וחצי דקות וחוזרת להליכה..וככה אני עושה כל יום שעה ושורפת בסביבות ה550 קלוריות ליום. רציתי לדעת אם אני חייבת לרוץ או שזה גם הליכה מהירה זה בסדר אני כמובן אוכלת מסודר כבר הורדתי 13 קילו..ואמרו לי שהגוף שלי כבר בכושר ואני חייבת לתהחיל לרוץ איך אני עושה את זה זה קצת קשה לי לרוץ חצי שעה שלמה? זה אפשרי ככה לשלב כמה דקות של הליכה וכמה דקות של ריצה?
אני אשמח לקבל תשובה..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה על הליכון - תגובה
ד''ר איתי זיו22/10/2011הערותי....
1. אין הכרח לרוץ. ניתן להמשיך ללכת אך חשוב לזכטר שהתוצאות - שיפור כושר אירובי, השפעה חיובית על הקומפוזיציה הגופנית, חרחדה במשקל ועוד משמעותיים בריצה. לפיכך אם אין בעיות בריאותיות וכאבי מפרקים בעת הריצה ניתן בהדרגתיות לעבור לריצה. הדרך שצוינה הנה עשויה להיות מתאימה ויש צורך להעלות מפעם לפעם מרחק הריצה על מנת שבעוד מספר שבועות תוכלי לרוץ חצי שעה ברציפות.
2. נקודה נוספת הנה התחושה הנעימה אחרי ההליכה/ריצה. על מנת שיופרשו טנדרופינים בהיקף גדול דיו יש צורך לבצע אימון אירובי של 30 דקות לפחות בעצימות של 65% לפחות מקצב לב מירבי. אם כך בהליכה הגעה לקצב לב זה אינה ודאית. בריצה - כן.
3. חשוב להמשיך ולא להפסיק בכל מקרה ולשלב גם אימוני כוח על מנת למקסם את התוצאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)