זמן מנוחה בין סטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן מנוחה בין סטים
    אסתי
    31/10/2011

האם יש דרך לדעת מהו הזמן האופטימלי למנוחה בין סטים? אני בן 60, מעונין בעיקר בשימור מסת השריר (טוב, על מי אני עובד? הפנטזיה היא להעלות את מסת השריר למרות הגיל), ועושה בד"כ 2 או 3 סטים של 15 חזרות. לפי הוראות המדריך בחד"כ אני נח דקה בין הסטים אבל אין לי מושג למה דוקא דקה ולא 40 שניות או דקה וחצי, וגם המדריך לא ממש יודע. בחד"כ אחר בו הייתי פעם המליצו לי על מנוחה של 40 שניות (שם התאמנתי בעצימות משתנה כשהסט השני בעצימות גבוהה יותר מהראשון), וגם שם לא הצלחתי לקבל הסבר לגבי הקביעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן מנוחה בין סטים

הוספת תגובה

• זמן מנוחה בין סטים - תגובה

עופר קיס
    31/10/2011

יהושע שלום
    המטרה היא לאפשר המשך עבודה עצימה ואיכותית על מנת ליצור סביבה אנאבולית ( בנית שריר ) בתאי השריר.
    לשם כך עליך לבצע מחזורים באזור ה 8-10 חזרות כאשר המנוחה תאפשר לך בקושי לסיים את המחזור הבא באותו משקל עם אותה כמות חזרות או גג אחת פחות.
    חייבים לנסות, אולי 40 - 60 או 75 שניות. זמן קצר מדי לא תסיים את כמות החזרות באותו המשקל וזמן ארוך מדי יגרע מהתנאים האופטימליים לגדילה בסביבת תאי השריר - שגורמים להשפעה הורמונלית כללית

כך שראשית הפחת חזרות ל 10 והעלה משקל בהתאם!
    לא לשכוח להקשיב לגוף
    בהצלחה
    אגב, לגיל יש מעט משמעות מבחינת גדילה שרירית - הרוב זה גנטיקה, אחר כך תזונה, ובסוף תכנית האימון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אסתי
    01/11/2011

1. לגבי מס' החזרות: העלאת העומס לא ממש אפשרית בחלק מהמכשירים כי עומס גדול יוצר כל מיני תופעות לואי לא טובות כמו כאבי מפרקים וצרות דומות. אי לכך אני אפחית את זמן המנוחה בין הסטים עד שיהיה לי קשה לסיים את הסט האחרון בגלל זמן התאוששות קצר.

2. לגבי ההערה האחרונה שלך, חשבתי שבבניית השריר נפגעת מכמות הטסטוסטרון הנמוכה בגילי.

כללית, נדמה לי שקשה להגיע למידע על פעילות אנאירובית בגיל מתקדם: מאמני הכושר שפגשתי לא ממש מומחים לבעיות הספציפיות הקשורות אליו, וגם המידע באינטרנט כמעט אינו מתייחס לעניין הגיל חוץ מאזהרה כללית להתייעץ ברופא לפני תחילת הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

עופר קיס
    03/11/2011

אכן רמת הטסטוסטרון יורדת אך אנו יודעים ממחקרים שניתן להעלות מסה גם בגיל מבוגר ואפילו בגיל השלישי.
    לגבי אנאירובי
    למרות שהפעילות באימוני התנגדות ניא אנאירובית מבחינה מטאבולית, הרי העצימות נמוכה
    - תאר לך 40 שניות שזה הזמן לסיום מחזור משקולות איכותי - הייתה מבצע ספרינט - לא אותו הדבר.
    לגבי זמני מנוחה, קצר זמן מנוחה והפחת מעט משקל למחזור הבא
    בנוסף, אימונים אירוביים לשמירה על גמישות כלי דם ויכולת התאוששות בין סטים

ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב - תודה

אסתי
    03/11/2011

אנסה ליישם את ההצעה שלך (קיצור זמן המנוחה בין סטים מדקה ל 40 שניות והפחתת משקל בסט השני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו