מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן מנוחה בין סטיםאסתי31/10/2011
האם יש דרך לדעת מהו הזמן האופטימלי למנוחה בין סטים? אני בן 60, מעונין בעיקר בשימור מסת השריר (טוב, על מי אני עובד? הפנטזיה היא להעלות את מסת השריר למרות הגיל), ועושה בד"כ 2 או 3 סטים של 15 חזרות. לפי הוראות המדריך בחד"כ אני נח דקה בין הסטים אבל אין לי מושג למה דוקא דקה ולא 40 שניות או דקה וחצי, וגם המדריך לא ממש יודע. בחד"כ אחר בו הייתי פעם המליצו לי על מנוחה של 40 שניות (שם התאמנתי בעצימות משתנה כשהסט השני בעצימות גבוהה יותר מהראשון), וגם שם לא הצלחתי לקבל הסבר לגבי הקביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן מנוחה בין סטים - תגובה
עופר קיס31/10/2011יהושע שלום
המטרה היא לאפשר המשך עבודה עצימה ואיכותית על מנת ליצור סביבה אנאבולית ( בנית שריר ) בתאי השריר.
לשם כך עליך לבצע מחזורים באזור ה 8-10 חזרות כאשר המנוחה תאפשר לך בקושי לסיים את המחזור הבא באותו משקל עם אותה כמות חזרות או גג אחת פחות.
חייבים לנסות, אולי 40 - 60 או 75 שניות. זמן קצר מדי לא תסיים את כמות החזרות באותו המשקל וזמן ארוך מדי יגרע מהתנאים האופטימליים לגדילה בסביבת תאי השריר - שגורמים להשפעה הורמונלית כללית
כך שראשית הפחת חזרות ל 10 והעלה משקל בהתאם!
לא לשכוח להקשיב לגוף
בהצלחה
אגב, לגיל יש מעט משמעות מבחינת גדילה שרירית - הרוב זה גנטיקה, אחר כך תזונה, ובסוף תכנית האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אסתי01/11/20111. לגבי מס' החזרות: העלאת העומס לא ממש אפשרית בחלק מהמכשירים כי עומס גדול יוצר כל מיני תופעות לואי לא טובות כמו כאבי מפרקים וצרות דומות. אי לכך אני אפחית את זמן המנוחה בין הסטים עד שיהיה לי קשה לסיים את הסט האחרון בגלל זמן התאוששות קצר.
2. לגבי ההערה האחרונה שלך, חשבתי שבבניית השריר נפגעת מכמות הטסטוסטרון הנמוכה בגילי.
כללית, נדמה לי שקשה להגיע למידע על פעילות אנאירובית בגיל מתקדם: מאמני הכושר שפגשתי לא ממש מומחים לבעיות הספציפיות הקשורות אליו, וגם המידע באינטרנט כמעט אינו מתייחס לעניין הגיל חוץ מאזהרה כללית להתייעץ ברופא לפני תחילת הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
עופר קיס03/11/2011אכן רמת הטסטוסטרון יורדת אך אנו יודעים ממחקרים שניתן להעלות מסה גם בגיל מבוגר ואפילו בגיל השלישי.
לגבי אנאירובי
למרות שהפעילות באימוני התנגדות ניא אנאירובית מבחינה מטאבולית, הרי העצימות נמוכה
- תאר לך 40 שניות שזה הזמן לסיום מחזור משקולות איכותי - הייתה מבצע ספרינט - לא אותו הדבר.
לגבי זמני מנוחה, קצר זמן מנוחה והפחת מעט משקל למחזור הבא
בנוסף, אימונים אירוביים לשמירה על גמישות כלי דם ויכולת התאוששות בין סטים
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב - תודה
אסתי03/11/2011אנסה ליישם את ההצעה שלך (קיצור זמן המנוחה בין סטים מדקה ל 40 שניות והפחתת משקל בסט השני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)