מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פיתוח ידייםחיים13/11/2011
אני בן 17 עם משקל 60 גובה 1.84 . אני כמובן מאוד רזה עם ידיים דקות.. התחלתי להתאמן לפני כחודש וחצי בערך אימוני כח רציניים..... השאלה שלי היא- האם אני יכול להגדיל את הידיים שיהיו עבות יותר ע"י אימונים ותזונה נכונה או שזה גנטי והיידים ישארו דקיקות? ומדוע הידיים לעיתים נראות דקות יותר ואחרי אימון או סתם פתאום הם נהיות עבות יותר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פיתוח ידיים - תגובה
ד''ר איתי זיו13/11/2011הערותי....
1. רק לאחר מספר שבועות העלייה במת השריר גם נראית לעין, מתחילת האימונים חל שיפור בכוח באופן ממשי אך העלייה במסה היא בשלב מאוחר יותר ותלויה במספר משתנים כמו: מספר האימונים, העומס באימון, התזונה וכדומה. ותק אימוני של 6 שבועות אמור להשפיע והנך אמור לראו שינו מסוים בהיקף הזרועות אך הוא עדיין לא יהיה מהותי.
2. חסרים מספר משתנים כמו מספר אימונים בשבוע, מספר התרגילים המבוצעים לידיים ועוד. בפועל במידה ומבצעים אימון כוח בו מפעילים את כל שרירי הגוף הידיים מופעלות מעט יחסית ולכן ההשפםעה מבחינת העלייה במסה לא רבה. לאחר 3 חודשי אימון ובהנחה שההתקדמות באימון מצדיקה זו מומלץ לעבור לתוכניות אימונים מפוצלות אזי ניתן להעלות מסת שרירי באופן משמעותי יותר.
3. אפקט האימון של כל שריר שלד הנו שונה. כלומר מידת ההתקדמות של השרירים אינה זהה. שרירי הבטן למשל, מתחזקים מהר יותר מאשר שרירי הידיים. כמו כן לכל מתאמן ישנם אזורים חזקים יותר שמתפתחים מהר יותר. כך שייתכן שבמקרה המצוין דווקא הידיים מגיבות פחות טוב לעומת אזורים אחרים.
4. חשוב להמשיך ולהתאמן על בסיס קבוע ולא להתייאש ולאחר ולבנות תוכנית אימונים מסודרת ועם עומס גבוה דיו שיגרום לשינוי המיוחל.
5. לתזונה משקל גבוה מאוד בהתקדמות לכן חשוב לבנות תפריט מושכל על ידי איש מקצוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)