שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שלמה כהן
    16/11/2011

שלום אני היתאמנתי 4 פעמים בשיטת abcd

עכשיו התחלתי עבודה חדשה ולימודים

ואני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא לחדר כושר כאילו לא יהיו זמנים קבועים

מה לעשות איך להיתאמן?

כל אימון

כל הגוף?
    שלוש שרירים?
    או שתי שרירים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/11/2011

הערותי...
    1. חשוב לדעת כמה אימונים בשבוע מתוכננים. לפי זה יוחלט על פיצולץ בפועל ניתן ב- 3 אימונים וכמובן 4 לפצל ל- AB. במידה וההגעה לחדר הכושר אינה קבועה ושבוע אחד הנה פעמיים ושבוע אחר 3 אזי האימון לא יהיה מפוצל. למותר לציין שבמידה ומתאמנים יום אחר יום הרי שלא מתאימה תוכנית בה מופעלים כל קבוצות השרירים בגוף. הרי יש צורך במנוחה בין אימון לאימון.
    2. במידה והאימון מפוצל לשני חלקים בכל חלק מפעילים 4 קבוצות שרירים. כלומר ב- A יופעלו למשל הרגליים, הגב, פושטי המרפק וזוקפי הגו ואילו באימון B יופעלו השאר - החזה, הכתפיים, כופפי מרפק ושרירי הבטן.
    3. חשוב לציין שלא תמיד יש צורך לפצל. במידה והמטרה אינה העלאת מסת שריר אין בכלל צורך לפצל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

בוריס
    17/11/2011

לעשות ab זה לא לפעמיים

ל 4 עד היום הייתי עושה abcd

אני מתכוון ש אני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא אם הייתי יודע שאני יכול לבוא שלוש פעמים אז הייתי עושה שני שרירים כל אימון וכך מספיק את כל השרירים בגוף באותו שבוע

אבל אני לא יודע כמה אני יגיע

ab ל 3 או 4 פעמים?

ab זה לא לפעמיים למיתקדמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה

בוריס
    17/11/2011

המטרה היא שמירה על מסת שריר

הגעתי לתוצאות יפות אבל אין לי עכשיו את הזמן להמשיך ולבא 4 פעמים

הגעתי ל 94 קילו על 12 אחוז שומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/11/2011

הערותי...
    1. הנתונים האנתרופומטריים שלך - מצוינים!!!!!! 12% שומן המשקל שציינת בהחלט טוב.
    2. מטרת האימון? העלאת מסת השריר, שיפור טונוס שריר? שמירה על הקיים? ניתן בהחלט לאמן את כל הגוף בכל אימון.
    אכן, אימון מפוצל הנו אימון לא למתחילים.
    שלח לי מטרת האימון בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

שלמה כהן
    17/11/2011

מטרת האימון היא שמירה על המסה הקיימת שצברתי

אבל בלי להתחייב למיספר אימונים מסויים כי אין באפשרותי

כפי שאמרתי עד היום פיצלתי ועשיתי כל שריר פעם בשבוע התוצאות היו טובות

אבל כרגע אין באפשרותי להתחייב ל 4 אימונים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה לאיתי

שלמה כהן
    17/11/2011

תשמע איתי אני מתאמן כבר הרבה שנים ומכל התוכניות שניסתי

הגעתי להבנה ש עבודה על שרירים כל הגוף או פעמיים בשבוע על כל שריר מתאימה לאוכלוסיה רגילה כאילו כאלה שרוצים לשמור על הבריאות ולהגיע למסת שריר מסויימת

אבל ממה שאני ניסתי כשעבדתי על כל שריר פעם בשבוע קיבלתי את התוצאות הכי טוב כי ככה עשיתי אימון הרבה יותר ספציפי וממוקד על כל שריר בעצימות הרבה יותר גבוה

עכשיו אני לא יודע כמה אני יגיע לחדר כושר עקב חוסר זמן וידיעה אז אני רוצה להתאים תוכנית המתאימה לכמה פעמים שאני מגיע בלי התחייבות למיספר אימונים מסויים יכול להיות שבוע אני יבוא הרבה ושבוע יבוא קצת אז אני רוצה להתאים תוכנית כדי לשמור על המסת שריר הקיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/11/2011

אם כך, מציע לבצע פיצול לשני חלקים. מתאים גם לאימונים של 3 פעמים בשבוע. במידה והתוצאות לא משביעות רצון ניתן בהחלט לשלב טכניקות אימון שונות שמסייעות מאוד למקסם את התוצאות, לבצע אימון מפוצל באופן שונה כגון: AB בשני ימי אימון והאימון הנוסף השבועי הנו ABלחלק ל-2 . כלומר מבצעים אימון כולל בחצי מהסטים בכל אימון ואימון B.
    חשוב לזכור שתוכניות אלו ואחרות, שימוש בטכניקות וכדומה מתבצעים בשיטת הניסוי והטעייה. למתאמן אחר התוצאות טובות מאוד ואילו לאחר - פחות.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

בוריס
    18/11/2011

אתה אומר שעדיף לעשות ab

כי ככה אני יכול להגיע מפעמיים עד 4 ומספיק פעמיים אני מספיק את כל הגוף ואם אני בא יותר זה בונוס?

ולא לעשות abc בגלל שאני לא בטוח יגיע 3 בכל שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו