מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשלמה כהן16/11/2011
שלום אני היתאמנתי 4 פעמים בשיטת abcd
עכשיו התחלתי עבודה חדשה ולימודים
ואני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא לחדר כושר כאילו לא יהיו זמנים קבועים
מה לעשות איך להיתאמן?
כל אימון
כל הגוף?
שלוש שרירים?
או שתי שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר איתי זיו16/11/2011הערותי...
1. חשוב לדעת כמה אימונים בשבוע מתוכננים. לפי זה יוחלט על פיצולץ בפועל ניתן ב- 3 אימונים וכמובן 4 לפצל ל- AB. במידה וההגעה לחדר הכושר אינה קבועה ושבוע אחד הנה פעמיים ושבוע אחר 3 אזי האימון לא יהיה מפוצל. למותר לציין שבמידה ומתאמנים יום אחר יום הרי שלא מתאימה תוכנית בה מופעלים כל קבוצות השרירים בגוף. הרי יש צורך במנוחה בין אימון לאימון.
2. במידה והאימון מפוצל לשני חלקים בכל חלק מפעילים 4 קבוצות שרירים. כלומר ב- A יופעלו למשל הרגליים, הגב, פושטי המרפק וזוקפי הגו ואילו באימון B יופעלו השאר - החזה, הכתפיים, כופפי מרפק ושרירי הבטן.
3. חשוב לציין שלא תמיד יש צורך לפצל. במידה והמטרה אינה העלאת מסת שריר אין בכלל צורך לפצל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי זיו
בוריס17/11/2011לעשות ab זה לא לפעמיים
ל 4 עד היום הייתי עושה abcd
אני מתכוון ש אני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא אם הייתי יודע שאני יכול לבוא שלוש פעמים אז הייתי עושה שני שרירים כל אימון וכך מספיק את כל השרירים בגוף באותו שבוע
אבל אני לא יודע כמה אני יגיע
ab ל 3 או 4 פעמים?
ab זה לא לפעמיים למיתקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה
בוריס17/11/2011המטרה היא שמירה על מסת שריר
הגעתי לתוצאות יפות אבל אין לי עכשיו את הזמן להמשיך ולבא 4 פעמים
הגעתי ל 94 קילו על 12 אחוז שומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה - תגובה
ד''ר איתי זיו17/11/2011הערותי...
1. הנתונים האנתרופומטריים שלך - מצוינים!!!!!! 12% שומן המשקל שציינת בהחלט טוב.
2. מטרת האימון? העלאת מסת השריר, שיפור טונוס שריר? שמירה על הקיים? ניתן בהחלט לאמן את כל הגוף בכל אימון.
אכן, אימון מפוצל הנו אימון לא למתחילים.
שלח לי מטרת האימון בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
שלמה כהן17/11/2011מטרת האימון היא שמירה על המסה הקיימת שצברתי
אבל בלי להתחייב למיספר אימונים מסויים כי אין באפשרותי
כפי שאמרתי עד היום פיצלתי ועשיתי כל שריר פעם בשבוע התוצאות היו טובות
אבל כרגע אין באפשרותי להתחייב ל 4 אימונים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה לאיתי
שלמה כהן17/11/2011תשמע איתי אני מתאמן כבר הרבה שנים ומכל התוכניות שניסתי
הגעתי להבנה ש עבודה על שרירים כל הגוף או פעמיים בשבוע על כל שריר מתאימה לאוכלוסיה רגילה כאילו כאלה שרוצים לשמור על הבריאות ולהגיע למסת שריר מסויימת
אבל ממה שאני ניסתי כשעבדתי על כל שריר פעם בשבוע קיבלתי את התוצאות הכי טוב כי ככה עשיתי אימון הרבה יותר ספציפי וממוקד על כל שריר בעצימות הרבה יותר גבוה
עכשיו אני לא יודע כמה אני יגיע לחדר כושר עקב חוסר זמן וידיעה אז אני רוצה להתאים תוכנית המתאימה לכמה פעמים שאני מגיע בלי התחייבות למיספר אימונים מסויים יכול להיות שבוע אני יבוא הרבה ושבוע יבוא קצת אז אני רוצה להתאים תוכנית כדי לשמור על המסת שריר הקיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ד''ר איתי זיו17/11/2011אם כך, מציע לבצע פיצול לשני חלקים. מתאים גם לאימונים של 3 פעמים בשבוע. במידה והתוצאות לא משביעות רצון ניתן בהחלט לשלב טכניקות אימון שונות שמסייעות מאוד למקסם את התוצאות, לבצע אימון מפוצל באופן שונה כגון: AB בשני ימי אימון והאימון הנוסף השבועי הנו ABלחלק ל-2 . כלומר מבצעים אימון כולל בחצי מהסטים בכל אימון ואימון B.
חשוב לזכור שתוכניות אלו ואחרות, שימוש בטכניקות וכדומה מתבצעים בשיטת הניסוי והטעייה. למתאמן אחר התוצאות טובות מאוד ואילו לאחר - פחות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
בוריס18/11/2011אתה אומר שעדיף לעשות ab
כי ככה אני יכול להגיע מפעמיים עד 4 ומספיק פעמיים אני מספיק את כל הגוף ואם אני בא יותר זה בונוס?
ולא לעשות abc בגלל שאני לא בטוח יגיע 3 בכל שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)