השמנה לאחר תקופת פעילות בחדר כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה לאחר תקופת פעילות בחדר כושר
    הדר
    19/11/2011

שלום,

אשמח לקבל את תשובתכם בעניין הבא:
    אני בת 29. לפני כשלושה חודשים הפסקתי להגיע לחדר כושר בו התאמנתי כחצי שנה. האימונים שביצעתי היו בעיקר עם מכשירים (פעילות אנאירובית)- ופיתחתי בתקופה זו קצת שרירים (יותר ממה שהיו לי). לאחרונה נרשמתי לפעילות מתונה יותר (שיעורי חיטוב בסטודיו)- לצערי אינני מבצעת פעילות אירובית כמעט בכלל.
    בחודשים האחרונים כמות השומן בגופי עלתה מאוד, ובמקומות מסוימים הוא בולט מאוד (כאילו "נדחף החוצה"). אני אמנם אוכלת קצת יותר מהרגיל לאחרונה, ובכל זאת נדמה לי שההשמנה חסרת פרופורציות. אני חוששת שאחת הסיבות להשמנה (ולכך שאינני מצליחה לצמצם היקפים) היא השרירים שפיתחתי. האם אכן כך?
    אציין שאני בחורה די רזה, ובדרך כלל יכולה לעלות מהר ולרדת מהר במשקל (לכן מפתיע אותי שאינני מצליחה לרדת).
    מה עליי לעשות כעת על מנת לרזות? אני לא מחפשת להיות שרירית... האם עדיף להפסיק את שיעורי החיטוב ולהתמקד באימונים אירוביים?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה לאחר תקופת פעילות בחדר כושר - תגובה

עופר קיס
    19/11/2011

תמרה שלום
    מסת השריר שאשה רגילה עולה בחדר כושר נעה בין 1-2 ק"ג שיורדים תוך 2-3 חודשים מהפסקת אימוני התנגדות. לכן ההשמנה לא קשורה לשרירים שכבר ירדו מזמן אלא לחוסר איזון קלורי. בצעי אימונים אירוביים ושילטי בתזונה ככל שניתן
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך...

הדר
    20/11/2011

תודה רבה.
    כפי שציינתי, גם בזמן האחרון אני מתעמלת עם התנגדות, אך בעצימות נמוכה בהרבה (שיעורי חיטוב לנשים). האם אתה ממליץ להמנע בשלב הזה משיעורי החיטוב ולהתרכז בפעילות האירובית (ובהמשך- לחזור לחיטוב)? או שעדיף לשלב?
    אני חוששת ממצב בו לא ארזה (או לא בקצב הרצוי) ואמשיך לפתח שרירים אשר "ידחפו" החוצה את השומן (כפי שתיארתי בשאלה הראשונה).
    תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותכם... תודה!

הדר
    22/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך... - תגובה

עופר קיס
    26/11/2011

תמרה שלום
    השריר לא ידחוף את השומן החוצה, לנשים קשה מאד להעלות מסת שריר . מסת שריר זו הכרחית לשמירה על חילוף חומרים ולביצוע פעילות יומית ללא עייפות יתרה. המשיכי מה שאת עושה. שמרי על תזונה נכונה ותני להורמונים שלך לבצע עבודה טבעית ובריאה. אם את לא בטוחה לגבי רמת ההורמונים דברי עם רופא הנשים שלך
    שמרי על עצמך
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הדר
    26/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו