מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה לאחר תקופת פעילות בחדר כושרהדר19/11/2011
שלום,
אשמח לקבל את תשובתכם בעניין הבא:
אני בת 29. לפני כשלושה חודשים הפסקתי להגיע לחדר כושר בו התאמנתי כחצי שנה. האימונים שביצעתי היו בעיקר עם מכשירים (פעילות אנאירובית)- ופיתחתי בתקופה זו קצת שרירים (יותר ממה שהיו לי). לאחרונה נרשמתי לפעילות מתונה יותר (שיעורי חיטוב בסטודיו)- לצערי אינני מבצעת פעילות אירובית כמעט בכלל.
בחודשים האחרונים כמות השומן בגופי עלתה מאוד, ובמקומות מסוימים הוא בולט מאוד (כאילו "נדחף החוצה"). אני אמנם אוכלת קצת יותר מהרגיל לאחרונה, ובכל זאת נדמה לי שההשמנה חסרת פרופורציות. אני חוששת שאחת הסיבות להשמנה (ולכך שאינני מצליחה לצמצם היקפים) היא השרירים שפיתחתי. האם אכן כך?
אציין שאני בחורה די רזה, ובדרך כלל יכולה לעלות מהר ולרדת מהר במשקל (לכן מפתיע אותי שאינני מצליחה לרדת).
מה עליי לעשות כעת על מנת לרזות? אני לא מחפשת להיות שרירית... האם עדיף להפסיק את שיעורי החיטוב ולהתמקד באימונים אירוביים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה לאחר תקופת פעילות בחדר כושר - תגובה
עופר קיס19/11/2011תמרה שלום
מסת השריר שאשה רגילה עולה בחדר כושר נעה בין 1-2 ק"ג שיורדים תוך 2-3 חודשים מהפסקת אימוני התנגדות. לכן ההשמנה לא קשורה לשרירים שכבר ירדו מזמן אלא לחוסר איזון קלורי. בצעי אימונים אירוביים ושילטי בתזונה ככל שניתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך...
הדר20/11/2011תודה רבה.
כפי שציינתי, גם בזמן האחרון אני מתעמלת עם התנגדות, אך בעצימות נמוכה בהרבה (שיעורי חיטוב לנשים). האם אתה ממליץ להמנע בשלב הזה משיעורי החיטוב ולהתרכז בפעילות האירובית (ובהמשך- לחזור לחיטוב)? או שעדיף לשלב?
אני חוששת ממצב בו לא ארזה (או לא בקצב הרצוי) ואמשיך לפתח שרירים אשר "ידחפו" החוצה את השומן (כפי שתיארתי בשאלה הראשונה).
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסותכם... תודה!
הדר22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך... - תגובה
עופר קיס26/11/2011תמרה שלום
השריר לא ידחוף את השומן החוצה, לנשים קשה מאד להעלות מסת שריר . מסת שריר זו הכרחית לשמירה על חילוף חומרים ולביצוע פעילות יומית ללא עייפות יתרה. המשיכי מה שאת עושה. שמרי על תזונה נכונה ותני להורמונים שלך לבצע עבודה טבעית ובריאה. אם את לא בטוחה לגבי רמת ההורמונים דברי עם רופא הנשים שלך
שמרי על עצמך
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הדר26/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)