לרוץ או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרוץ או לא
    תמיר
    22/11/2011

אני בן 18, בתקופה שבין התיכון לצבא, והחלטתי שהגיע הזמן להיכנס לקצת כושר
    כבר הרבה מאוד זמן רציתי להתחיל לרוץ, כי זה משהו שתמיד היה לי קשה איתו והייתי גומר ריצות תמיד בלי נשימה ואדום כולי. לא עשיתי ספורט כבר המון זמן, ככה שהכושר שלי כרגע גרוע מאוד, אבל יש לי הרבה מוטיבציה לעבוד על זה עכשיו.
    הבעיה היא שלפני כמה זמן נקעתי חזק את רגל שמאל, קרע חלקי של הרצועה. עברו בערך חודשיים מהנקיעה, בהתחלה לא יכולתי בכלל לדרוך על הרגל מכאבים, היום אני הולך רגיל לגמרי. עוד טיפה כואב לי בחלק מהתנועות של הרגל, ועוד יש טיפה נפיחות, והאורטופד שהלכתי אליו אמר לי שהשאריות האלה יכולות להישאר אפילו לעוד שנתיים, ושאני צריך לחזור לעשות הכל כרגיל.
    רצתי היום 10 דקות בתור התחלה, ולא ממש כאבה לי הרגל באזור של הנקע. אבל עדיין אני לא בטוח אם כדאי להמשיך לרוץ כי אולי זה רק יחמיר את המצב של הרגל.
    כדאי להמשיך או לעזוב את זה מהר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לרוץ או לא

הוספת תגובה

• אפשר לרוץ.....אבל.....

שי אלנקרי
    23/11/2011

שלום תמיר,

יש לי אלייך כמה המלצות חשובות:

1. לחזור להתאמן אך ורק בהמלצת רופא- בהנחה שהרופא אישר לך לחזור להתאמן, דאג לעשות זאת בהדרגתיות ובהקשבה מלאה לגוף.
    2. דאג לחזק את השרירים- חיזוק השרירים סביב האזור שנפגע רק יתרום לייצוב המפרק ויסייעו בהחזקתו במהלך הפעילות.
    3. הקפד על פעילות הדרגתית - צעד אחר צעד, קילומטר אחר קילומטר. דאג לעשות זאת בצורה הדרגתית ללא כל עומס מיותר. המקרה שתיארת בהתחלה בו היית מסיים ריצה ללא נשימה ואודם מוחלט הוא מקרה לא טוב שאינו מתאים למתאמן הממוצע והלא תחרותי. דאג לסיים את הריצה עם חיוך ובהרגשה כללית נפלאה ולא של אפיסת כוחות.

4. תתייעץ עם מאמן כושר / ריצה ודאג לבנות תכנית אימונים מתאימה ומדורגת בהתאם למצבך. אל תסתמך רק על מה שאת כבר יודע.

5. סבלנות, אמונה, הקשבה(לגוף) והרבה התמדה - זו הדרך לחזרה לאימונים ולהתמדה ללא פציעות מיותרות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו