מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושריהודה28/11/2011
שלום בן 32 משקל 76
קניתי אופני כושר לבית ואני רוכב עליהם כשבועיים כחצי שעה כול יום במהירות 3 דופק 110 האם הדופק תקין?
ואיך מפה אני מתקדם?
האם אופני כושר מועלים לשיבולת לב ראיה.?
יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
הערכים שלי תקינים. אני ארחי דיאטה של 15 קילו פחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר - תגובה
שי אלנקרי30/11/2011שלום דיאטה,
קודם כל אברך אותך על הרצון ועל תחילת העיסוק בפעילות גופנית. תוכל להמשיך ולעסוק בפעילות סדר גודל של 3-5 פעמים בשבוע כ-30 דקות בכל פעם. רכיבה היא לגמרי פעילות שמשפרת את סיבולת לב הריאה, אבל לשם כך גם תצטרך לשים דגש על דופק מטרה. נושא דופק המטרה הוא מאוד אינדבדואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לגיל ועלוד פרמטרים שונים. על פי חישוב של נוסחה פשוטה (220 פחות הגיל= דופק מירבי) אתה נמצא לערך ב-50-60% מהדופק המירבי. זה לא מספיק כדי לשפר סיבולת לב ריאה, אלא אתה צריך להיות בערכים מעט יותר גבוהים (65-85% ) . לשם כך אני ממליץ כמה דברים:
1. לערוך בדיקה ארגומטרית שתקבע את דופק המטרה האישי בצורה הטובה ביותר (אפשר לעשות בווינגייט או במדיקס הדר יוסף).
2. להשתמש בשעון דופק וחגורה (ישדרג לך משמעותית את חווית הרכיבה והפעילות).
3. להקפיד על תזונה נכונה (הפעילות תהיה הרבה יותר אפקטיבית ותסייע לך לשמור על ערכי כולסטרול ושומנים בדם ברמה הסבירה והתקינה).
מקווה לשמוע בהמשך על התקדמותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)