כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר
    יהודה
    28/11/2011

שלום בן 32 משקל 76
    קניתי אופני כושר לבית ואני רוכב עליהם כשבועיים כחצי שעה כול יום במהירות 3 דופק 110 האם הדופק תקין?
    ואיך מפה אני מתקדם?
    האם אופני כושר מועלים לשיבולת לב ראיה.?
    יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
    הערכים שלי תקינים. אני ארחי דיאטה של 15 קילו פחות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• כושר - תגובה

שי אלנקרי
    30/11/2011

שלום דיאטה,

קודם כל אברך אותך על הרצון ועל תחילת העיסוק בפעילות גופנית. תוכל להמשיך ולעסוק בפעילות סדר גודל של 3-5 פעמים בשבוע כ-30 דקות בכל פעם. רכיבה היא לגמרי פעילות שמשפרת את סיבולת לב הריאה, אבל לשם כך גם תצטרך לשים דגש על דופק מטרה. נושא דופק המטרה הוא מאוד אינדבדואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לגיל ועלוד פרמטרים שונים. על פי חישוב של נוסחה פשוטה (220 פחות הגיל= דופק מירבי) אתה נמצא לערך ב-50-60% מהדופק המירבי. זה לא מספיק כדי לשפר סיבולת לב ריאה, אלא אתה צריך להיות בערכים מעט יותר גבוהים (65-85% ) . לשם כך אני ממליץ כמה דברים:

1. לערוך בדיקה ארגומטרית שתקבע את דופק המטרה האישי בצורה הטובה ביותר (אפשר לעשות בווינגייט או במדיקס הדר יוסף).

2. להשתמש בשעון דופק וחגורה (ישדרג לך משמעותית את חווית הרכיבה והפעילות).

3. להקפיד על תזונה נכונה (הפעילות תהיה הרבה יותר אפקטיבית ותסייע לך לשמור על ערכי כולסטרול ושומנים בדם ברמה הסבירה והתקינה).

מקווה לשמוע בהמשך על התקדמותך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו