מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדר כושררונן17/12/2011
שלום,
התחלתי להתאמן לפני כחודשיים במכון כושר.
תוכנית האימונים שלי, שהורכבה ע"י מדריך כושר במכון, מורכבת מ -9 תרגילים כל אחד 3 סטים (15 חזרות לסט). - כל תרגיל מיועד לשריר אחר.
לפני אימון הכוח אני עושה 5 דקות חימום + 5 דקות מתיחות.
לאחר אימון הכוח 5 דקות מתיחות + 20 דקות אירובי.(בדופק מתאים לסיבולת לב ריאה)
בסך הכל התוכנית אורכת כשעה וארבעים ואני מבצע אותה 3 פעמים בשבוע (יום כן/ יום לא)
1. האם תוכנית כה ארוכה יכולה לפגוע בשיפור באימוני הכוח, לאור המטרות שלי שהן עלייה במסת שריר וחיטוב?
2. האם בשנה הקרובה כדאי להמשיך בתוכנית מלאה כל פעם (למרות אורכה) או שכדאי לעבור לתוכנית מפוצלת?
כיום אני מאוד רזה, ללא שרירים ומתחת ל-10 אחוז שומן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2011הערותי....
1. אימון המשקולות מומלץ שיימשך לא יותר מ- 60 דקות ובתקופת האימונים הראשונה ניתן להסתפק אף ב- 40-30 דקות (!!!!!!!!).
2. אימוןמ אירובי במקרה המצוין 30-20 בדופק מטרה של 60-65% יספיק.
3. חשוב להקפיד על זמני מנוחה. בעיקרון אין סיבה שהאימון כו המאופיין בביצוע 9 תרגילים בסך הכול יימשך כה הרבה זמן. לפיכך מומלץ לנוח לכל היותר 60 שניות בין סט לסט ועד 2 דקות בין תרגילי לתרגיל.
3. חשוב להחליף תוכנית אימונים מדי חודש ולאחר 4-3 חודשים בממוצע לשקול לעבור לתוכנית מפוצלת. AB.
4. אימון הכוח חשוב לעלייה במסה אך ללא תזונה מתאימה לא ניתן יהיה למקסם התוצאות. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
5. לגבי מספר החזרות לאחר חודשיים יש מקום להפחית מספר החזרות בכל סט ולהעלות משקלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)