מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיושירי18/12/2011
מה ההבדל בין תוכנית אימונים שכוללת מספר חזרות נמוך (6-8), ובין כזו שכוללת מספר חזרות גבוה (8-10)?
האם למטרת חיטוב השריר לאשה, מספר חזרות גבוה, יותר סטים (4) ומשקל גבוה, עדיפים על מספר חזרות נמוך ומשקל גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי - תגובה
ד''ר איתי זיו19/12/2011שאלה מצויינת...
1. ההבדלים בין 8-6 חזרות לבין 10-8 חזרות קיימים כמובן אך אינם כה מהותיים כמו הבדלים למספר חזרות הגבוה מ-10 או 12. אזי המיקוד הנו על המרכיבים האירוביים בתא השריר.
2. אימון משקולות עם משקל גבוה יחסית לנשים - מומלץ מאוד לשם שיפור האסתטיקה הגופנית, העלאת מסת גוף רזה במידה מסויימת והשפעה ניכרת על חילוף החומרים הבסיסי. לפיכך, מוצע להתאמן בטווח של 10-6 חזרות בממוצע 3 אימונים בשבוע וכן לבצע גם מפעם לפעם אימונים במספר חזרות רבוה יותר. 15-10 בממוצע. בפועל כשלא מדובר בספורטאיות מומלץ לגוון במספר החזרות על מנת להפעיל את כלל מרכיבי תא השריר. ניתן לאמץ שיטת אימון פירמידה עולה או יורדת. אזי מבצעים 4-3 סטים בתרגילים במספר חזרות משתנה ומשקל יורד/עולה בהתאמה.
3. חשוב מאוד להקפיד על תרגילים מתאימים לסוג המטרה ובמיוחד לאזורים 'הבעייתיים' וכמובן כמובן, לתזונה. אף אימון לא יהיה אפקטיבי ללא תמיכה תזונתית נאותה.
4. אחת מהבעיות השכיחות אצל נשים הנה ביצוע אימוני כוח באיכות לא גבוהה דיה ולעיתים הדבר מלווה גם בתזונה שאינה מתאימה להשגת המטרות. אזי שכיח בנשים המתאמנות על בסיס קבוע וממש לא משיגות את מטרת האימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי19/12/2011אז למעשה אם אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע, אני יכולה לגוון באימונים כשאימון אחד
אני אעשה עם משקלים גבוהים ומספר חזרות נמוך (דד ליפט, סקוואט עם מוט חופשי),
ובאימון לאחריו, משקלים נמוכים יותר ומספר חזרות של 10-12, כ3-4 סטים?
כמובן שאני גם מנסה לשמור תזונה מתאימה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - המשך
ד''ר איתי זיו19/12/2011יש כמה אפשרויות.
1. 3 אימונים בשבוע כאשר כל אחד במספר חזרות שונה: 6, 10, 12 או פירמידה בכל אימון. למותר לציין שבמידה והעצימות גבוהה 3 אימונים בשבוע בתרגילים המצוינים - עומס רב מדי. במידה והאימון אינו ברמה גבוהה במיוחד - אין בעיה כלל.
2. מה עם תרגילים אחרים? למה רק תרגילי רגליים? בעיקרון ניתן להקצות יום אחד בשבוע לתרגילים לקבוצות השרירים בגפה העליונה או בכלל לבצע אימון מפוצל של AB. אימון מעניין במקרה זה הנו אימון AB ביומיים אימון ובפעם השלישית הנו AB חלקי 2. . כלומר מבצעים 50% מכול אימון A ומכול אימון B.
3. מציע לבדוק מידת ההתקדמות ושיפור בהיקפים, אחוזי שומן ומעקב אחר המשקל (צפוי לעלות במידה מסויימת).
כל הכבוד (!!!!) על ההשקעה, והרצינות. לא שכיח אצל נשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה איתי
שירי19/12/2011אני כבר יותר משנה על תוכנית אימון קבועה וקצרה של כמה תרגילים כמו
סטיף דד ליפט- 25 קילו כל צד, סקוואט חופשי עם מוט - 10 קילו כל צד,
לחיצת חזה עם משקולות חופשיות על ספה 30 מעלות - 8 קילו כל משקולת,
פולי עליון - 35 קילו. לפעמים מוסיפה טי באר..
ואין התקדמות בהיקפים :(..
אני סבורה שהבעיה נעוצה בעיקר בתזונה. אני אמנם שוקלת 55 קילו על 159,
אבל אם הייתי מגיעה גם ל-52 היה מעולה לי.. בעיקר כשהמעט הזה מתרכזים לי במתניים, בישבן ובירכיים..
אז תזונאית בנתה לי תפריט של 1200 קלוריות, והחליטה שנעשה ניסוי ונוריד קצת משקלים על חשבון ריבוי חזרות (10) וסטים (4)....
נראה מה זה יעשה...
שוב תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולב לי גם
שירי19/12/2011תרגיל בגרביטרון (קשה!!), וגם לחיצת חזה..
אז יש קצת ידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)