כאבים בשרירי הכתפיים ובאיזור השחמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשרירי הכתפיים ובאיזור השחמות
    משה
    28/12/2011

שלום.

המצב הגופני שלי מבחינת כושר ירוד ביותר - לא הרמתי משקולת ולא עשיתי פושאפ בודד באיזור השנתיים.

אתמול התחלתי להתאמן בבית - עשיתי 3 סשנים של 20 דקות על אופניים, 3 סטים של 40 סקווטים, וכשהגעתי לשכיבות שמיכה לא הצלחתי לעשות במצב רגיל אז עשיתי בשיפוע (על מדרגות, כאשר הכתפיים גבוהות בהרבה מהרגליים וזה הרבה יותר קל) עם תכנון שעם הימים אני ארד לאט לאט עד מצב ישר על הרצפה.

התחלתי היום בבוקר שוב - אופניים, סקווטים, וכשהגעתי למדרגות עשיתי 1, 2 וזהו - הרגשתי שהשריר צורח ותכף נקרע, הכאב מתרחש בעיקר אחרי הירידה כאשר אני עולה...

מה הגורם לכך? איך אפשר להתאמן בצורה שאוכל להמשיך ללא כאב?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הכתפיים ובאיזור השחמות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/12/2011

הערותי...
    1. אמת האימון המצויינת מתאימה לאחר (!!!1) מספר שבועות או אף חודשים של אימון. אימון זה ללא הכנה ובנייה הדרגתית הנו מתכון די ודאי לפציעות.
    2. יש להתחיל באימונים אירוביים של 15-10 דקות לכל היותר ב- 3 ימי אימון לא עוקבים. אימוני כוח יש לבצע 3-2 אימונים בשבוע. סט של אחד של שכיבות סמיכה, סקווטים ומתח. לפי יכולת. בכל מקרה לא מספר חזרות רב כפי שבוצע באימונים הראשונים.
    3. מדי שבוע - יש להעלות הדרישות הגופניות בהדרגתיות ממש. להעלות מספר החזרות בסטים, הוספת 5 דקות לפעילות האירובית וכך הלאה.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת
    5. מוצע לא להתאמן עד שהכאבים חולפים. במידה ולא עוברים הכאבים בשבוע-שבועיים הקרובים יש להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו