תוכנית AB

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית AB
    מיכל
    31/12/2011

היי,
    אני מתאמנת כ3 חודשים בחד"כ באימון משקולות.
    עוד מעט אני אמורה לשנות תוכנית אימונים לתוכנית AB.
    רציתי לדעת מס' דברים:
    1- מה היתרון של תוכנית AB על התוכנית "הרגילה"?
    הרי,בתוכנית הרגילה עובדים 3 פעמים בשבוע על אותו שריר לעומת תוכנית AB שעובדים פעמיים (למרות שמתאמנים בסה"כ 4 פע' בשבוע).
    2-האם אני יכולה לעבוד יומיים ברציפות ואז יום מנוחה? כלומר ABXABX ?
    3-אם התשובה השנייה חיובית,אין שום מניעה שביום מנוחה אעשה שעה אימון אירובי,נכון?

ודבר אחרון,האם תוכלו להפנות אותי למאמר עם הסבר על תוכנית AB? כל מה שמצאתי באינטרנט היו פירוטי תרגילים..אני רוצה להבין מהי בעצם התוכנית הזו.
    תודה רבה!!!
    שתהיה שנה אזרחית טובה לכולנו :)
    עלמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית AB

הוספת תגובה

• תוכנית AB - תגובה

ד''ר איתי זיו
    01/01/2012

הערותי....
    1. תוכנית AB מתאימה כשמטרת האימון הנה היפרטרופיה, שיפור הכוח באופן ממשי, שיפור יכולת ספורטיבית. במידה ומדובר במתאמן שלו מטרות אימון כלליות כמו הפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי, שיפור מצב בריאותי לא נחוץ לבצע תוכניות אימון מפוצלות!!!!!!!!!!!!!!
    2. היתרון של תוכנית מפוצלת הנו ההקדשה הרבה יותר של סטים לכל קבוצת שרירים. אזי. ניתן להתקדם ביכולת האנאירובית באופן ממשי. חשוב לציין שתוכנית AB מתאימה ל- 4 פעמים בשבוע אך גם ניתן ב- 3 פעמים לפצל. תלוי מאוד ברמת המתאמן ואיכות האימון.
    3. ניתן לבצע 2 אימוני כוח רצופים ולאחר מכן אימון אירובי של 60 דקות. אין בעיה. חשוב במיוחד ההתאמה של האימון למטרה. כך ניתן לדעת אם התוכנית מתאימה או לא.
    4. יש מספר מאמרים בעניים ברשת וניתן למוצאם תחת מילות חיפוש: אימון מפוצל, אינטנסביות אימון וכדומה. חלק מהם אני כתבתי והם כוללים לא מעט הסברים.
    5. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו