מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיו בבקשהשבי09/01/2012
איתי אשמח אם תכתוב את דעתך על התוכנית האימון שלי ותתקן אם צריך.
המטרה: מניעת פציעות, ושיפור יכולות גופניות של שחקן כדורגל.
משקל :72 קילו
גובה:מטר ושמונים סנטים
מספר אימונים בשבוע בחדר כושר: 2
מספר אימונים בכדורגל: 5
אימון כל הגוף פעמיים בשבוע:
שכיבות סמיכה על כדור פיטבול(חזה) משיכת פולי עליון לעורף/מתח(גב) לחיצת כתפיים במכונה(כתפיים), כפיפת מרפקים כנגד משקולות,(יד קדמית) בטן כנגד מכונה,זוקפי גו כנגד כיסא רומי, פשיטת ברכיים במכונה(4 ראשי), הרמת עקביים(תאומיים) כנגד מכונה...כל התרגילים האלה 3סטים X12 חזרות משקל בינוני.
סקווט עם מוט(או מכרעיים דינאמי) וסטיף לג דדליפט(אמסטרינג) בכח מתפרץ...שני התרגילים האלה 6-8 חזרות X 4סטים משקל טוב.
כמו שראית בפלג גוף עליון תרגיל אחד לכל שריר(חוץ מיד אחורית), ו2 תרגילים לכח מתפרץ.
מה דעתך על התוכנית? והאם התוכנית מתאימה למטרות שלי?
אשמח להערות...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבי.
ד''ר איתי זיו09/01/2012הבנתי שעופר ענה. אם יש עוד שאלה. שלח לעופר או אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי זיו- עופר ענה לי על שאלה אחרת
שבי09/01/2012אשמח אם תגיב על התכונית שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשבי
ד''ר איתי זיו09/01/2012הערותי....
1. החשוב ביותר הנו להתייעץ עם מאמן הכושר או המאמן הרשא בקבוצה על מרכיבי הכושר הגופני החשובים והספציפיים שמומלץ לשפר.
2. התרגילים על פניו מתאימים אך יש לשבץ תרגילים נוספים המתבצעים באופן פליאומטרי בתקופות מסוימות בעונה. לפיכך, יש להתחשב בתוכנית הכוללת של אימוני הכדורגל והכושר הגופני על מנת באמת להתקדם עוד ועוד.
3. חשוב לדעת בעת שבונים תוכנית אימונים כוללת באיזה רמה הקואורדינציה והזריזות של השחקן והמיומנות. לפי זה תיבנה תוכנית מתאימה. התרגילים המצוינים לרגליים, למשל טובים, אך יש מקום לעשות למש, סקווט על גבי פיתות, או שני בוסו וכדומה. זאת בצורה מתפרצת. כמו כן מכרעים על רגל אחת עם גוף מוטה לפנים, NORDIC CURL ועוד. חשוב לזכור שהיחס בין כופפי הברך לפושטי הברך בדרך כלל אצל שחקני כדורגל - אינו ממש תקין. פושטי הברך חזקים משמעותית יותר.בכל מקרה התרגיל שהוזכר מתאים לחיזוק של כופפי הברך. כמו כן ניתן להוסיף תרגיל פשיטת ירך בכסא רומי. תרגיל המתאים בעיקר למתאמנים מאומנים ותורם לחיזוק פושטי הירך בעיקר.
4. חשוב לשלב אימוננים דינמיים רבים הכוללים כוח מהיר אימונים פליאומטריים, אימוני איכות הנעשים באופן מושכל ועוד. כלומר רק אימוני הכוח המצוינים יתרמו לשיפור היכולת הגופנית באופן מוגבל!
5. אם רלבנטי הנך יכול להתקשר לקולגה שלי, צור קסטל, פיזיולוג מאמץ ומנהל שיקום הלב בבית חולים ברזילי ומאמן כושר עתיר ניסיון עם ספורטאים לגבי בניית תוכנית אימון מתאימה. 0542426486. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)