העצמת הפעילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העצמת הפעילות
    ברוך
    11/01/2012

השאלה לשי אלנקרי
    שי שלום אני בן 65 ומתאמן שנים באופן קבוע בחדר כושר ,כאשר המטרה שלי היא לשמור על כושר ולחזק את השרירים(אין לי שאיפות לאולימפיאדה) אני מבצע בכל מכשיר 3 סטים ובכל סט 20 פעם ואני מרגיש שאני יכול להעצים את הפעילות,
    השאלה שלי היא מה עדיף להוסיף משקולת במכשירים ולעשות 3 סטים ובכל סט 12 פעמים או להשאיר אותה משקולת במכשיר ולעשות 3 סטים של 30 פעם בכל סט?
    ותודה מראש לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העצמת הפעילות

הוספת תגובה

• העצמת הפעילות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    13/01/2012

הערותי....
    1. פחות מומלץ לבצע 20 חזרות בכל סט מכיוון שכל המיקוד הנו על שיפור הסבולת השרירית ופחות על חיזוק השרירים והעצמות. בכל מקרה חשוב להתאמן על בסיס קבוע אך לא פחות חשוב להעלות העצימות של אימון הכוח על מנת שיהיה אפקטיבי יותר. טווח חזרות 15-8- מצוין.
    2. עדיף בעיקרון לבחור באימון תרגילים מורכבים ופחות מבודדים על מנת לשפר התיאום בין השרירים.
    3. חשוב להקפיד על עקרונות אימון השונים כמו עומס יסף, גיוון וכדומה. מומלץ מאוד להתייעץ עם איש מקצוע מכיוון שחשוב למקסם יכולות גופניות באמצעות אימון.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו