אופני כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופני כושר
    מירי
    12/01/2012

יודעת את היתרונות של רכיבה על אופניים בחוץ אך אני גרה במקום עם עליות מיד ביציאה מהבית . אני מוגבלת בהליכה כאבים בירך עקב ניוון דרגה 1 קשיים בעליה במדרגות מהבית ,אני בת 70+ שאלתי מה היתרונות של רכיבה באופני כושר בבית .אני רוכבת מול הטלויזיה למשך כמה תוכניות ללא מאמץ מעדיפה זמן ממושך על קצר ועומס על הרגליים,האם יש בכך הוצאת קלוריות כמו בנסיעה בחוץ? יתרונות בריאותיים ואולי טיפים לשידרוג בהתאם לבעית הרגל . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• אופני כושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/01/2012

הערותי....
    1. רכיבה בחוך כרוכה במאמץ ובהוצאה קלורית מהותיות יותר לעומת רכיבה בבית.
    2. במקרה המצוין אני למד שבשלב זה אין הרבה ברירות והרכיבה בבית. חשוב אם כך שהפעילות תהיה אפקטיבית דיה. הקפידי על מספר סיבובי רגליים גבוה דיו, לפחות 40 לדקה (מצוין בצג האופניים כ- RPM). בנוסף חשוב לא לרכב עם כאבים .
    3. לא צוינה התדירות של הרכיבה אך מומלץ כמובן כמה שיותר במהלך השבוע. 3 לפחות ואם ניתן אפילו 6-5 - מצוין. 45-20 דקות בממוצע. קצב הלב שיהיה גבוה דיו.
    4. חשוב לבצע תרגילי כוח בנוסף. הדבר עשוי לשפר מצב הרגל והתחושה באופן ממשי. אזי, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום. פיזיותרפיסט ספורט, מאמן כושר בכיר עם ניסיון רב בשיקום ועוד. איכות החיים תשתנה כך ללא הכר.
    5. חשוב לשמור ולהקפיד על תזונה מאוזנת ונכונה בכלל ובגיל המבוגר - בפרט. עלייה באחוזי השומן בגיל המבוגר שכיחה במיוחד וקשורה לביות רבות במערכות גוף כו שלד-שריר, חליוף חומרים ועוד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר

מירי
    12/01/2012

תודה על התשובה ד"ר איתן , אני רוכבת כמעט יום יום לפחות שעתיים ביום גם בימים שאני מתעמלת במים והולכת כשעה במים רדודים ועמוקים אותם אני מעדיפה על שחיה משעממת ,מאתר עולם המים של אורי סלע אימצתי לי תרגילים להנאה ,במים .כמובן שאני שומרת על תזונה בריאה.אך רציתי לדעת איך מורה בחדר כושר יכול להייטיב את מצב הירך, האם לשוב לחדר הכושר יעזור יותר מהתעמלות במים עם המורה ועם הקבוצה . את ההליכון בבית העברתי כי יש קושי וירידה בהליכה מאשתקד.גם יוגה והתעמלות בינה עצם וריקודים הפסקתי לצערי הרב כי אלה מסבים לי כאבים, וכידוע המלצה לא לעבוד עם כאבים, בהזדמנות זו האם יש עוד אתרים שאפשר לדלות מהם תרגילים טובים לתהליך של ניוון בירך כדי לשפר את המצב. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/01/2012

הערותי....
    1. הליכה במים - מצוין. ממש. אם קצב הלב עולנה גם לרמה גבוהה דיה הפעילות הנה אירובית ומיטיבה מאוד לבריאות.
    חשוב מאוד לשלב גם תרגילי כוח. אימון משקולות לצורך העניין או אימון פונקציונלי בבית - טובים מאוד. חשוב להקפיד על הכללים ולבנות תוכנית אימונים מסודרת על מנת לשפר יכולת גופנית.
    3. אני מנוע מלשלוח כתובות של אתרים רלבנטייים אך בהחלק יש אתרים (לא הרבה שבהם ניתן לראות תרגילים מתאימים.
    4. בפועל שי צורך לשלב בין תרגילים מתאימים ופעילות אירובית מגוונת. ככל שמספר האימונים רב יותר ומספר השעות בהתאמה קשר ישיר לשיפור המצב הבריאותי וככל הנראה השפעה טובה יותר להפחתת כאבים.
    5. ממליץ בחום להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט מומחה. הם עתירי ניסיון ויכולים לסייע רבות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו