מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי התוכנית אשלי לשנה הקרובה.מישהו15/01/2012
שלום חברים,
אנחנו נמצאים בתחילת שנה חדשה וכהרגלי, אני נוהג לבנות לעצמי תוכנית ידידותית לשם שמירה על כושר בלבד, אשר אני מאמץ אותה לכל השנה.
אז ככה, נגמר לי המנוי למכון ואני לא יכול לחדש אותו עד שאני חוזר לעבוד קבוע, כך שאין ברשותי מתקנים מלבד משקולת של 4 קילו ומתח.
המטרה שלי היא לעבוד על הכל: גמישות, כוח, מסה, איירובי.
העזרה שאני צריך מכם היא כזו, אני רוצה להוסיף לתוכנית הקיימת שלי את מה שחסר בשביל להשלים את כל הפרמטרים. זוהי התוכנית שלי כרגע (שלוש פעמים בשבוע):
1. ריצה של 1500 מטר.
2. 15 עליות על המתח (כבר ציינתי שהאימון הוא ידידותי ונטו לשמירת כושר).
3. 10 שכיבות סמיכה.
4. 10 יד אחורית (או כפיפות מרפקים, אך שלא תקראו לזה) עם משקולת ארבע קילו (10 בכל יד).
5. 20 פשיטות מרפקים בכל יד, בישיבה.
6. זוקפי גו/פשיטת גב על המיטה, 10 שניות כפול 3 סטים.
7. אני עובד על הבטן שלי באמצעות סרטון מיוטיוב. בגלל שאיני יכול לפרסם קישורים, יהיה נחמד אם תוכלו בבקשה להיכנס ליוטיוב, לרשום:
Get six pack abs in 6 minutes on your couch. This Works!
ולצפות ברפרוף על התרגילים.
זוהי התוכנית שאני מבצע קרוב לשלושה חודשים כרגע.
כעת, בגלל שאני לא ידען גדול בכושר, אשמח לקבל מכם הערות בונות - על אילו פרמטרים התוכנית הזאת מדלגת ואילו תרגילים אשר ביכולתי לעשות בבית יספקו את הפרמטרים הללו?
שתי הערות חשובות:
1. חשוב לי מאוד לקבל תרגיל לחיזוק הרגליים! הרי אני משקיע יחסית בפלג גופי העליון ולאחר שהפסקתי להתאמן במכון אין לי תרגיל לחיזוק הרגליים, ולפי מיטב ידיעתי חשוב מאוד לחזק אותן. אשמח לקבל עזרה בעניין זה.
2. אין לי שום שאיפה לבניית גוף, מלבד בטן. אני מתאמן נטו בשביל לשמור על אורח חיים בריא, בהירות מחשבה, חילוף חומרים תקין וכל שאר הסגולות התפקודיות והרפואיות. אז אנא תעניקו עזרה בהתאם
3. הבנתי שאני למעשה מחסיר כאן מסה, אין צורך לציין זאת אלא לספק תרגילים אפשריים לאימון ביתי אשר מעלים מסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי התוכנית
ד''ר איתי זיו17/01/2012הערותי....
1. ללא עומס באימון לא ניתן להעלות מסת שריר באופן ממשי. יש צורך בביצוע תרגילים מתאימים ועומס גבוה דיו כך שמבצעים את התרגילים בטווחמ חזרות של 15-6 בממוצע. לפיכך רק עם תרגילים כנגד משקל גוף או משקולות קלות מדי, המשימה מורכבת ומסובכת במיוחד.
2. יש צורך להרכיב תוכנית אימונים מסודרת, לעשות שימוש בטכניקות אימון שונות, ועוד על מנת לשפר היכולת הגופנית. לאחר מספר שבועות וחודשים שחל שיפור מהותי בכושר הגופני יש להעלות דרגות הקושי.
3. הקישור שנשלח עוסק בתרגילי בטן שונים. חלקם הגדול לגיטימיים. אך אין צורך לבצע את כולם. הרי המטרה אינה שיפור יכולת ספורטיבית מסויימת. ניתן להסתפק ב- 3-2 תרגילים לחיזוק שרירי הבטן 20-8 חזרות בממוצע בכל סט.
4. חשוב להקפיד על כללי האימון על מנת להשיג המטרה. עקרונות האימון, זמני מנוחה,, עומס גבוה דיו, תזונה נכונה ועוד.
5. חשוב לאמור מידת ההתקדמות באימונים בכלל על מנת שלא ייוצר מצב של פלאטו והדרך מנקודה זו לסטגנציה - קצרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אשמח לקבל כמה הבהרות:
מישהו17/01/2012קודם כל תודה רבה על ההיענות וההשקעה בתגובה :)
1. אתה אומר שלמעשה בלי מכון כושר אין סיכוי להעלות את מסר השריר?
או שאולי בכל זאת ישנם תרגילים אפשריים לבית בעניין זה?
2. את התוכנית שתיארתי מאמן בנה לי בהתאם לדרישה שלי לשמור על כושר, בריאות אך לא לפתח גוף. ברצוני רק להוסיף לה מספר מצומצם של תרגילים ולהבטיח שהיא תהיה רלוונטית לכל הפרמטרים: איירובי, מסה, כוח, גמישות.
3. הבנתי את הסעיף הזה, תודה לך :)
4. האם תוכל לספק לי מקורות מידע אשר יעזרו לי לשמור על כללי אימון נכונים?
בנוסף גם כאלה המדברים על זמני מנוחה ועל עומס גבוה כפי שציינת?
5. סלח לי על הבורות הלשונית שלי (אני בימים אלו משפר את השפה שלי בזכות מבחן הפסיכומטרי..) אך האם התכוונת שעלי לתעד את ההתקדמות שלי? במידה ולא אשמח להסבר יותר עממי אם אפשר.
ושוב פעם, המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ד''ר איתי זיו18/01/2012הערותי....
1. במידה והמטרה העיקרית אינה העלאת מסת שריר ניתן לשפר מרכיבים אחרים כמו סבולת שרירית, סבולת לב ריאה, גמישות וכדומה שהנם מרכיבים חשובים ועיקריים של כושר גופני. מכיוון שהאימון לא נערך בחדר הכושר ניתן לבצע אימונים מסוגים שונים שמטרתם כושר גופני כללי. יש מאות אפשרויות!!!!!!!!!!! לדוגמה: אימון על מחזורי: ביצוע תרגיל כוח מסוים, לדוגמה, מתח ומיד לאחריו ריצה/עלייה במדרגות למשך 2 דקות, חזרה לביצוע תרגיל שכיבות סמיכה במצב צר ומיד אחרי זה קפיצה בחבל 2 דקות וכך הלאה, ביצוע תרגיל כוח ומיד אחריו פעילות אירובית . סך הכול האימון הנו 60-10 דקות. תלוי רבות ביכולת המתאמן. כמובן שסוג התרגילים הנו גם בהתאמה ליכולת.
2. ניתן בהחלט עם תרגילים הנעשים כנגד משקל גוף להעלות מסת שריר. הנקודה החשובה הנה העומס באימון. בעיקרון על מנת להעלות מסת שריר מומלץ לבצע 20-6 חזרות בממוצע בעומס גבוה. כלומר שבחזרות האחרונות המתאמן ממש מתקשה בעת ביצוע התרגיל. מומלץ לגוון בתרגילים השונים ולא לבצע את אותם תרגילים על בסיס קבוע.
3. מקורות מידע רבים נוספים ניתן לראות בשני הספרים שהוצאתי בשנים האחרונות. האחד הנו עוצמות חדשות - כושר במעגלי החיים והשני הנו במשקל הנכון. כלים רבים יותר ניתן למצוא בספר הראשון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה שנייה
ד''ר איתי זיו18/01/2012לגבי מדידות. חשוב לרשום מידת ההתקדמות באימונים על בסיס קבוע. כמו כן, תזונה. יש לכך משקל רב בהתקדמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)