לד"ר איתי זיו בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר איתי זיו בבקשה
    שבי
    31/01/2012

אומרים שספורטאי טוב זה אחד שיודע לעזור לגוף שלו להתאושש.אשמח לשמוע דעה מקצועית שלך.
    אני בן 21 משחק כדורגל 5 פעמיים בשבוע ועוד 2-3 אימונים בחדר כושר.
    מערך ההתאוששות שלי הוא כזה:
    שאני מסיים את אימון הכדורגל אני הולך לחדר כושר ומשם מבצע הליכה קלה של 10 דקות, בבית אני עושה מתיחות ומקלחות של מים חמים ומים קרים לסירוגין. לאחר מכן משתדל לאכול כמה שיותר טוב לשתות כמה שיותר. ולישון כמה שיותר. לפני השינה 300 מ"ג תוסף מגנזיום.
    אני לוקח 3 פעמיים בשבוע תוסף מגנזיום, רק לאחר אימונים קשים(הכוללים גם חדר כושר וגם אימון כדורגל) ואחרי משחקים.
    מה דעתך על מערך ההתאוששות שלי? אשמח לקבל עוד טיפים.

2.(בתגובה האחרונה שאלתי אותך על הנושא הזה אבל לא ענית).
    יש הרבה ספורטאים שמבצעים מקלחת של מים חמים ומים קרים לסירוגין(מספר סטים) לאחר אימון כושר אינטנסיבי וקשה, מה דעתך המקצועית בנושא, ומה מטרת המקלחות האלה על השרירים והמפרקים?
    תודה רבה ממני שבי :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר איתי זיו בבקשה

הוספת תגובה

• לשבי

ד''ר איתי זיו
    01/02/2012

הערותי...
    1. לגבי תהליך ההתאוששות המצוין - בסדר גמור וכול הכבוד. לגבי המקלחות, במיוחד מקלחת קרה אחרי אימון איני בקיא מספיק בעניין ושווה להתייעץ עם פיזיולוג מאמץ. עופר קיס מאמין תהיה לו תשובה לעניין.
    בכל מקרה כל הכבוד על הרצינות וההשקעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו