דפיקות לב חזקות בזמן אימון משקולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפיקות לב חזקות בזמן אימון משקולות
    יואב
    04/02/2012

שלום. אני בן 40. בריא ובמשקל תקין. לפני כשנה התחלתי ללכת לחדר-כושר. לפני-כן עשיתי את כל הבדיקות המקובלות ובנוסף ביקשתי לעשות גם א.ק.ג, ארגונומטריה ואקו-לב. כל תוצאות הבדיקות בסדר גמור. גם לחץ הדם שלי במנוחה בסדר גמור. בזמן אימון משקולות, לאחר סיום "סט" אני מרגיש שהדופק שלי חזק מאד (כל דפיקה = פצצה) והראש שלי מעט "מסתחרר" למשך מספר שניות. התופעה מציקה לי ומעט מפחידה. לפני האימון אני מקפיד לאכול פחמימות. בד"כ אני עושה משקולות לאחר אימון אירובי של כחצי שעה בעצימות בינונית. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה ואיך ניתן להקל בה (אם אפשר מבלי להוריד בעוצמת האימון)?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דפיקות לב חזקות בזמן אימון משקולות - תגובה

עופר קיס
    04/02/2012

יואב שלום
    לחץ הדם עולה בעת אימון משקולות לעומת אירובי 0 שניהם עולים אך הכוונה לדיאסטולי.
    יתכן ואינך נושם נכון בעת התרגיל וגורם לעליה בלחץ הדם מעל הצורך וחווה אחרי כן נפילה של חלץ הדם עקב אי הנשימה בתרגיל. אני כרגע הייתי מפסיק אם המשקולות ומבצע רק אירובי עד לאחר קבלת אישור מרופא ספורט ( לא רופא אישי )
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו