גיל כושר גופני...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל כושר גופני...
    יאיר
    19/02/2012

שלום,

רציתי לשאול מספר שאלות:

1)אני בן 15 וחצי גובה 1.62 משקל 50 ק"ג.רציתי לדעת אם אני יכול לעשות כושר גופני או שבגלל שעדין לא סיימתי לגדול אני לא יכול כי אולי זה יהרוס לי את הגדילה?

אם אני יכול:

2)האם אני יכול לעשות במכשיר כושר("multitrainer-"general fitnes)עם משקולות וכו'..או שרק שכיבות סמיכה וכדומה..?

3)מתי מומלץ לעשות כושר,לפני אוכל,אחרי אוכל או לפני השינה?

4)האם יש מאכלים שעוזרים לפיתוח השרירים?

5)באיזו תדירות לעשות כושר?

אשמח אם תענו לי על השאלות,

בתודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל כושר גופני...

הוספת תגובה

• גיל כושר גופני... - תגובה

ד''ר איתי זיו
    19/02/2012

הערותי...
    1. לגבי המכשיר אין מניעה כלל לבצע באמצעותו תרגילים. השאלה אם ניתן להשיג באמצעות אימון במכשיר זה מטרות אימון שכיחות. בספק!
    2. לגבי גדילה, אין בעיה כלל. התאמן בצורות שונות, הרם משקולות ובצע סוגי אימונים שהנך אוהב. תהיה השפעה חיובית על הגדילה. לא שלילית.
    3. לגבי עיתוי האימון, בעיקרון כל מתאמן בולר לעצמו השעות המתאימות לו. לפני או אחרי האוכל וכן לפני השינה ממש לא העתוי המתאים. מתאים יותר, שעה , שעה וחצי אחרי ארוח לא כבדה. בשעות הלילה האימון האנאירובי פחות אפקטיבי ומשפיע לשלילה גם על איכות השינה. אימון אירובי פחות משפיע במקרה זה.
    4. תדירות - 6-3 פעמים בשבוע בתלות במטרת האימון. בעיקרון אימון אירובי מומלץ לבצע לפחות 3 וניתן כמובן יותר, עד 6. אימון כוח, פעמיים שבבוע יספיקו למתחילים אך ניתן ורצוי יותר, 3 ואם מטרת האימון הנה העלאת מסת שריר אז גם 4 ויותר.
    5. סוג המזון - תלוי רבות במטרת האימון. בעיקרון במידה ומטרת האימון הנה העלאת מסת שריר הרח שהתזונה צריכה להיות עשירה בחלבון, אם המטרת הנה הפחתת משקל נמליץ על תפריט מאוזן ושונה וכדומה.
    6. משקל הגוף המצוין על פניו נמוך למדי ומציע להתייעץ עם איש מקצועי בעניין לגבי המשקל הרצוי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו