לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו
    (:
    19/02/2012

היי איתי

רציתי לשאול האם כדאי או שיש מניעה לבצע אימון רגליים יום אחריי אימון אירובי הכולל ריצה של כ-7 ק"מ על הליכון במהירות גבוהה עם הגעה לסף חומצת חלב ומעיבר אליה לכמה דק'?

מדובר על אימון רגליים בעצימות (נחשבת לגבוהה לדעתי) שכולל סקוואט על בוסו , מכרעים, מכונות ייעודיות כמו פשיטה וכפיפה, עבודה על התאומים
    יש לציין שבכולם אני עובדת עם משקל שכאשר אני מגיעה לחזרה ה-12 קשה לי להמשיך לעוד חזרות מה שאומר משקל די גבוה יחסית (הכל יחסי כמובן)

אשמח לשמוע את דעתך בעיניין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר איתי זיו
    19/02/2012

הערותי....
    1. אין מניעה כל לבצע אימונים לחיזוק הרגליים אחרי אימון אירובי רק שחשוב להגדיר מראש מהי מטרת האימון העיקרית. אם מטרת האימון אינה הפרטרופיה הרי שהדבר פחות עקרוני . אחרי אימון אירובי היכולת האנאירובית תהיה פחותה באופן ממשי במידה ומדובר באימון איכותי בו מורמים משקלים גבוהים יחסית ועובדים עד כדי כידלון שרירי בסטים השונים.
    2. במידה ואכן הנך רצה בעצימות של סף חומצת חלב הרי הנך מתאמנת מתקדמת ממש ואזי בהחלט יש מקום להפריד האימון הכוח מהאימון האירובי.
    3. לפי המצוין ,, תרגילים על בוסו, ותרגילים מבודדים לכוופי או פושטי הברך אינם נחשבים התרגילים הקשים לרגליים! התרגילים על האביזרים גורמים להפעלה של שרירים מייצבים בעיקר וגם כך לא ניתן להעלות בהם משקל רב במיוחד.
    לסיכום, הגדרת מטרת האימון הנה תנאי הכרחי: הפחתת אחוזי שומן, העלאת טונוס שרירי, היפרטרופיה, ועוד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

(:
    20/02/2012

יש לציין שמדובר באימון אירובי ולמחרת אימון הכוח ולא באותו היום נראה לי שלא הבנת אותי אולי נכון
    בכל מקרה כוונתי הייתה שלאחר אימון האירובי- ריצה ביום שאחריי לעיתים אני מרגישה את הרגליים כבדות ומעט תפוסות ולכן כדי לא להכביד עליהן ולהעמיס לא ידעתי אם כדאי בכל זאת לבצע את אימון הרגליים או לוותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת אותי

(:
    22/02/2012

אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    23/02/2012

המשך....
    1. ביום שאחרי אימון אירובי, אין מניעה כלל לבצע אימן כוח גם עם הרגליים מעט 'כבדות'. ניתן להפחית ביומסים ולבצע 15-12 חזרות. במקרה זה העומס נמוך יותר. כמו כן ניתן להפחית מספר הסטים פר תרגיל והדבר יגרום לעייפות שרירית פחותה יותר. דבר נוסף, ניתן לעשו שימוש במכונות ייעודיות ומשקולות לסירוגין על מנת לווסת את העומס באימון בכלל.
    2. בתהליך ההתאוששות חשובה במיוחד התזונה. תזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים תשפיע לשלילה על ההתאוששות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/02/2012

אין בעיה באופו עקרוני ורבות תלוי בתחושה סובייקטיבית של המתאמן. במידה וניתן אין מניעה להתאמן יום אחרי יום. במידה והפעילות אירובית הנה קלה ניתן לבצע ביום למחרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו