לד"ר זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר זיו
    שבי
    11/03/2012

איתי שלום.
    אני בן 21 משחק כדורגל מקצועי.
    עד עכשיו עשיתי כמו שאמרת לי, עבדתי על כח מתפרץ בתרגילים מורכבים כמו: סטיף לג דדליפט, סקוואט, סקוואט עם ניתור ומכרעים.
    עד עכשיו הייתי עובד לחיצת חזה עם מוט מספר חזרות רגיל-3X12 משקל בינוני.
    שאלתי היא: האם כדאי גם מדי פעם לעבוד על לחיצת חזה באופן מתפרץ כאשר מורידים את המוט לאט לאט לחזה ואז בעלייה מעלים במהירות,4 סטים של 6-8 חזרות משקל בינוני? ואיך זה יכול לתרום לשיפור יכולות גופניות?

2.אמרת שהתרגיל :שכיבות סמיכה על כדור פיטבול" מתאים לשחקני כדורגל בגלל שהוא מפעיל הרבה שריםרים מיצביים.
    שאלתי היא: האם למרות שאני מרגיש עבודה גדולה של שרירי היד האחרוית בתרגיל, האם שרירי החזה עדיין עובדים חזק?
    תודה רבה לך איתי....אני לומד ממך יום יום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר זיו

הוספת תגובה

• לשבי

ד''ר איתי זיו
    11/03/2012

מוסיף.....
    1. אימון כוח מתפרץ מבצעים לא רק לשרירי הרגליים אלא גם לשרירים אחרים בגוף. אזי מפעילים שרירים נוספים מייצבים ומערבים קבוצות שרירים הפעילות גם בעת משחק כדורגל או אחר. לפיכך שחקני כורגל לא מפעילים באימוני כוח רק רגליים אלא גם קבוצות שרירים נוספות.
    2. מומלץ לבצע תוכנית אימון שנתית תוך חלוקה לתקופות. רק כך ניתן לשפר יכולות באופן מסודר ונכון. על מנת להשתפר ולהגיע במצב מצוין למשחקים, לפגרות וכדומה יש לתכנן את כול העונה! הדבר פחות רלבנטי למתאמן 'מן השורה' אך מאוד רלבנטי לספורטאי בכול ענף ורמה. ניתן למצוא תוכניות כאלה מאמין ברשת. באתרים לא ישראלים וכן ניתן לשכור איש מקצוע מעולה שיבנה תוכנית שכזו.
    3. שכיבות סמיכה על פיטבול - מיועד בעיקרון לשרירי החזה אך בפועל פועלים שרירים מייצבים רבים. מפתח הידיים קובע אילו שרירים בעיקר פועלים - חזה או פושטי מרפק. מפתח ידיים רחב - חזה. מפתח ידיים צר - פושטי מרפק.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו