שריפת קלוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות
    אנה
    16/03/2012

שלום,

רכשתי אופני כושר המודדים מרחק, קלוריות וכו'.. לאחר כ12 דק' רכיבה הרגשתי עייפות של ממש (אני אכן לא בכושר) - אבל אחרי מנוחה של כ20 דק', ראיתי שאני יכולה להמשיך, ושוב רכבתי כ10 דק'..

בחישוב כמות הקלוריות שנשרפו בסך הכל (למרות ההפסקות) הגעתי ל532 קלוריות..

רציתי לדעת אם בסופו של יום, זה נכון לחשב כמה קלוריות שרפתי בסה"כ - ללא קשר לרציפות אימון הכושר.

ז"א, נניח אכלתי 3000 קלוריות ביום.. אבל אחרי כל ה"מיני רכיבות" שלי, הגעתי לשריפת 3100 קלוריות - זה אומר שהאימון שלי אפקטיבי בסופו של דבר ?

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/03/2012

הערותי.. .
    1. הוצאה קלורית של 500 קלוריות ויותר בפעילות אירובית מצריכה אימון אירובי בדופק של הקלורית 80% בממוצע לפחות 60 דקות פעילות... לפיכך, לא סביר שבזמן של 30-20 דקות בממוצע ייעשה שימוש כה רב בקלוריות.
    2. מומלץ להעלות זמן הרכיבה על בסיס קבוע עד מצב של 45-60 דקות בממוצע בדופק גבוה דיו. ניתן גם פחות ואז לבצע בעצימות גבוהה יותר.
    3. אכילה של 3000 קלוריות ביום, לאישה - הרבה מאוד ולא סביר שזה המצב. כמות כזו של קלוריות מתאימה לנשים שמתחרות באיש הברזל וכדומה. כשמדובר באימונים למתאמנת 'מן השורה' כמות הקלוריות הנצרכת איניה כה גבוהה.
    4. אימון אפקטיבי לא נמדד רק בכמות הקלוריות שנעשה בהן שימוש אלא בפרמטרים נוספים לא מעטים. לפיכך, הוצאה של 3100 קלוריות אינה המדד ומה גם, כאמור, אינה המשתנה היחיד בכימות אפקט האימון.
    5. ניתן במחשבונים השונים באינטרנט כיום לדעת ההוצאה הקלורית פר אימון לפי דופק. כמו כן ניתן באמצעות חלק משעוני הדופק לדעת מידת ההוצאה הקלורית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו